Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 5 de desembre de 2017

Els populars de la província de València anuncien una campanya "poble a poble"


Els populars de la província de València proposen més de 200 actuacions en col·legis, centres de salut i de majors per a "blindar" el dret a una Educació i Política social de qualitat. El Partit Popular de la província de València ha denunciat  que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana (PGV) "sentèncien a l'oblit" als 266 municipis de la província de València per la qual cosa ha anunciat que defensarà "comarca per comarca i poble a poble "les 1.250 esmenes que el Grup Popular ha presentat als comptes de la Generalitat, 300 d'elles directament relacionades amb els municipis de la província. 

Així ho ha manifestat la gestora del PPVAL presidida per Rubén Moreno, després de mantindre una reunió de treball amb els diputats autonòmics de cadascuna de les àrees implicades per defensar inversions necessàries perquè la nostra província "existeix" i perquè l'aposta pels 266 municipis amb prou feines arriba als 180 milions d'euros d'inversions territorialitzades (han passat del 48,6% al 46,7%), fet que suposa un 2% menys que el passat exercici. 

D'esta manera, la gestora ha coincidit a destacar la necessitat de "donar-li la volta a uns pressupostos sectaris" perquè el desenvolupament dels municipis "no es frene" i per "traure a la província de l'ostracisme inversor" i "blindar" l'atenció educativa, sanitària i assistencial dels 2,5 milions de ciutadans. "Mentre el Consell baixa les inversions, puja els impostos", ja que des de 2015, els ha incrementat en 1.564.000, és a dir un 15,8%. 

Per això, en matèria d'Infraestructures, el PP defensarà 60 esmenes i 270 actuacions que suposaran una inversió de més de 30 milions d'euros en obres com la reclamada autovia Olleria-Gandia, la ronda oest de Carlet o la variant de Pedralba que "es troba en un carreró sense eixida "i que augmentarà la seguretat viària i evitarà problemes de descongestió i contaminació. Així mateix, plantegen el soterrament de la línia 1 de metro al seu pas per Burjassot i Burjassot-Godella, el soterrament de la línia 3, la construcció del col·lector del barranc Frares, l'execució de la CV-50 des de Benaguasil a Chiva o el desdoblament de la CV-309 per a l'accés a Parc Sagunt, una obra fonamental per a l'impuls del municipi. 

A més, s'inclouen entre les reivindicacions la construcció de l'A-38 del tram Xeraco-Gandia, la ronda oest de Vilamarxant o la construcció de les depuradores de Tavernes de la Valldigna o Sagunt. 

Vertebració real i no fictícia de totes les comarques 

En matèria de Transport, el PP proposa "una vertebració real i no fictícia com la que proposa el Consell" i per això defensa l'execució del Tren Gandia-Dénia (Tren de la Costa), el desdoblament línia fèrria Gandia-Cullera (Rodalies C1), la construcció de l'estació a l'Alcúdia de Crespins i la posada en servei de línies de transport col·lectiu de viatgers que unesquen Xàtiva i Atzeneta d'Albaida amb Bellús, Guadasséquies, Benissuera, Sempere, Alfarrasí, Montaverner, Palomar i Albaida; el Pla de mobilitat de la Safor o la línia de transport entre Ademús i Valencia.

La gestora ha assenyalat que el pressupost de la Generalitat (PGV) per a la província de València no està al nivell de les necessitats de la província fins al punt que "per cada tres euros que el Consell destina als xiringuitos, destina un a la província de València". Tant és així que el president de la Generalitat, Ximo Puig i la vicepresidenta, Mónica Oltra "destinen quasi els mateixos diners a les 6 noves empreses públiques, per a col·locar als seus que a la nostra província". 

100 x 100 en Educació 

En matèria d'Educació, el PP ha sol·licitat actuacions en més de 100 escoles de la província, que suposaran una inversió de més de 100 milions d'euros per tota la província ja que en tot el pressupost només hi ha diners per a set centres educatius, sis dels quals es van deixar pressupostats amb el PP. Per això, el PP proposa la rehabilitació de l'IES de Benimàmet, l'IES del Barri del Carme, del Cabanyal o el Jordi Sant Jordi els tres de València, l'adequació del CEIP Fabián i Fur de Villar de l'Arquebisbe, el CEIP Francesc Carròs de la Font d'En Carròs, un centre no exempt de polèmica per la sequera inversora, l'IES Rei En Jaume d'Alzira, de l'IES Tirant lo Blanc de Torrent o la rehabilitació integral del CP Verge dels Desamparats d'Oliva. A més, plantegen la construcció de col·legis fonamentals com Sant Àngel de la Guarda, l'IES Lloma Llarga de Valterna, el CEIP Mare de Déu de la Salut de Yátova, o de Turís, l'IES Jaume II de Tavernes de la Valldigna, la construcció d'un centre integral d'FP a Sagunt entre moltes altres actuacions. En el capítol sanitari, el PPVAL ha presentat 35 esmenes per protegir un dret fonamental com és l'accés a la Sanitat pública a la província per això defensa actuacions en centres de Salut i Hospitals per evitar "frenar" la desatenció després que el Pressupost Proposa més de 200 actuacions en col·legis, centres de salut i de majors per a "blindar" el dret a una 

Educació i Política social de qualitat per a este any (de 6.391.000) siga inferior al pressupost executat en 2016 (6.649.000). Reforma de l'Hospital Militar i Arnau de Vilanova Així, a la Vall d'Aiora i Requena, el PP proposa l'impuls del conveni entre la Junta de Castella-la Manxa i la Generalitat amb aquestes zones d'influència i planteja la creació de l'Hospital de Torrent, la reforma de l'Hospital Arnau de Vilanova, la reforma de l'antic Hospital Militar de Mislata i la reforma i reconversió en Hospital de crònics l'Hospital d'aguts de Gandia.

A més exigeix ​​l'atenció 24 hores al Centre de salut del Grau de Gandia i a Aielo de Malferit, recuperar les especialitats de Traumatologia i Digestiu al Centre de Salut del Clot de Joan (Paterna); crear un nou centre de salut a Torrent, l'Almardà, Millars, Oliva o al barri de Malilla (València). A més, defensa proposa la creació d'un centre d'especialitats a l'Horta Nord, dotar de Servei de Salut mental i un Metge de Família en el consultori de la Coma (València).

En la línia de cultura, el PPVAL ha sol·licitat la restauració de la muralla àrab de Requena, la posada en valor de les termes Romanes de Sagunt, l'adequació de l'escola Superior de Dansa de València, la restauració del castell i les muralles de Sagunt o les seues termes; la recuperació de la Vila romana de Paterna, la construcció del conservatori de Burjassot o les actuacions al d'Oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari