Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 23 de desembre de 2017

Els Populars exigeixen neteja i reciclatge en el Festivern


El Partit Popular de Tavernes sol.licita que Compromís exigisca a l'empresa del Festivern que distribuïsca contenidors de fem i reciclatge suficients en la zona d'acampada i dels concerts i que s'inicie una campanya cívica de conscienciació entre els assistents a este Festival i en tot el muncipi.  “La ciutat de Tavernes mai ha estat més bruta i abandonada que ara. Però, a més, durant els últims dies de l'any ve molta gent i el fem que es genera no s'arreplega ni es tracta adequadament”, comenta Eva Palomares, portaveu del Partit Popular de Tavernes.


La població augmenta significativament durant els dies de celebració del festival de música Festivern i, amb ella, la quantitat de fem generat s'incrementa de manera significativa, provocant molèsties i sobrecostos econòmics als veïns de Tavernes, que paguen a través dels seus impostos per la gestió i recollida dels residus generats. “Paguem més per tractar els residus i paguem més per arreplegar-los”, explica Palomares.
“El Festivern no col·loca suficients contenidors en els quals depositar separadament els residus orgànics, cristalls, llandes, plàstics i tampoc sembla que l’ importe perquè mai ha fet res per a solucionar este problema i Compromís tampoc els ha obligat ni a solucionar-ho ni a pagar la seua desídia”, observa la portaveu popular.


Per este motiu, els Populars de Tavernes proposen al Govern de Compromís que exigisca a l'empresa organitzadora del festival de música i principal beneficiària econòmica de l'esdeveniment que s'implique en la gestió de residus del municipi, reduint les molèsties als veïns i contribuint al fet que les nostres despeses en reciclatge es reduïsquen col·locant contenidors suficients i conscienciant a tots els assistents en com han de contribuir a la neteja de Tavernes perquè “no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta” i l'estat en el qual queda la zona del Festivern és tercermundista i poc respectuosa amb el medi ambient com demostren les imatges que adjuntem. 

“En 2018 anem  pagar un 25% més pel tractament dels residus en Tavernes i considerem que és necessari treballar i conscienciar per a reduir estos costos abusius”, comenta la portaveu del Partit Popular de Tavernes, Eva Palomares. 


Davant la celebració del Festivern, que cada any genera tones de residus sense separar, “sol·licitem al Govern de Compromís que implique a l'empresa organitzadora del festival perquè les tones de brossa que es generen estiguen gestionades correctament”, explica. Per este motiu, “creiem convenient que el Govern, que ja ha perdut la confiança i la credibilitat dels ciutadans, exigisca a l'empresa organitzadora que distribuïsca contenidors de reciclatge en les zones d'acampada i concerts i impulse una campanya de conscienciació per a una correcta gestió dels residus. No es pot permetre que tornen a deixar-nos tant de fem tirat pel sòl. Este fem han de deixar-lo en els contenidors adequats”, concreta Palomares.

2 comentaris:

  1. Con la guitarra de otros buenos golpes, luego finalizado el Festivern estos de Compromis se engrandeceran comentando la asistencia de gente, pero no tendrán encuentra nombrar la de mierda que han dejado por toda Tavernes,y el ciudadano que pague los platos rotos de los demás.
    Tranquilos que total es subir un poco mas los impuestos en 2018 y esto solucianado, así el organizador tiene mas beneficio.

    ResponElimina
  2. A Compromis li agrada tindre el poble brut

    ResponElimina

Escriu el teu comentari