Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 30 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Tavernes obté una subvenció de quasi 90.000 euros per a exhumar la fossa 112 de Paterna

L’Ajuntament de Tavernes informa que ha obtés una subvenció de quasi 90.000 euros per a exhumar la fossa 112 de Paterna.

La subvenció permetrà encetar els treballs per a que una dotzena de vallers represaliats a la postguerra tinguen una sepultura digna a la seua localitat.

La subvenció es destinarà a les feines d’excavació i exhumació de la fossa 112 del cementeri de Paterna, on 13 vallers represaliats a la postguerra resten soterrats.

Entre els qui tornaran a Tavernes, es troba l’alcalde republicà Vicente Gómez Marí, a qui l’Ajuntament va retre homenatge el 15 de desembre amb la descoberta de la placa commemorativa a la seua figura instal·lada al passeig que du el seu nom.

La subvenció contempla una primera fase de les actuacions adients per a fer tornar els cossos a casa, consistents en la excavació de la fossa per exhumar-la, i preparar els cossos recuperats per a una posterior identificació. A una segona fase de les ajudes, es procedirà a la identificació del cossos i el trasllat a la nostra localitat.

En paraules de Noèlia Alberola, regidora de Memòria Històrica de Tavernes, esta resolució “ens deixa molt satisfets, ja que en certa mesura, ens permet reparar la dignitat dels vallers que foren represaliats per la dictadura franquista durant la postguerra. No obstant, continuem treballant colze a colze amb l’Associació de familiars de víctimes del franquisme Fossa 112, per a que els nostres veïns descansen a casa. Per dignitat, reparació i justícia”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari