Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 7 de desembre de 2017

Polèmica al cementeri

Hem vist a la premsa que diverses famílies de la Vall esperen a que s'ocupe un columbari de la sisena alçada per optar a uns altres més accessibles al cementeri. Veïns de Tavernes custodien cendres d'éssers estimats en declinar tombes elevades. 
Ningú vol ocupar al cementeri de Tavernes de la Valldigna l'últim nínxol per a urnes que contenen cendres de difunts. El motiu és que el columbari que queda (com es denomina a aquestes tombes) està en l'última fila a una sisena alçada. Per a molts veïns, l'elevada alçada constitueix una dificultat a l'hora d'arreglar la làpida i visitar els seus estimats difunts. Per això són reticents a ocupar el nínxol i prefereixen guardar les cendres dels seus familiars fins que s'ocupe aquest buit tan elevat i poder deixar així als seus difunts en altres tombes molt més accessibles. 
La normativa al cementeri valler és clara i determina que els nínxols han d'anar ocupant-se segons es succeeixen els enterraments a la localitat. En el cas que s'enterre al mort amb el taüt, es van ocupant els nínxols segons ordre de soterrament. En aquest cas, no hi ha marge d'espera i les tombes s'ocupen segons se succeeixen els sepelis sense produir cap problema. Però en les urnes funeràries és diferent. Les restes poden reservar-se i la gent així ho fa a l'espera que algú ocupe l'últim nínxol a la sisena alçada. Nínxol menys desitjat.
Segons ha pogut saber LAS PROVINCIAS, hi ha diverses famílies de la localitat que estan custodiant les cendres dels seus difunts a l'espera que s'ocupe el nínxol menys desitjat i poder col·locar les urnes en uns altres que estiguen més baixos i, per tant, més a seu abast. 
Hi ha hagut famílies que s'han interessat en comprar l'últim columbari i el següent, deixant buida la tomba més alta i així dipositar als seus difunts en el pròxim pavelló de nínxols que són més accessibles. Aquesta opció no és possible, ja que l'ordenança diu que sense difunt no es pot vendre el nínxol. Malgrat que el nínxol es pagaria, aquesta opció no es contempla. 200 euros per nínxol.
El preu d'aquest tipus de nínxols ronda els 200 euros. Aquestes circumstàncies fa que hi haja cua per ocupar nínxols al nou pavelló, però ningú vol utilitzar el nínxol encara buit. «Hi ha molta gent esperant-se al fet que s'ocupe la tomba buida per dipositar les cendres dels seus difunts», comenten algunes persones. L'últim nínxol ocupat en aquest pavelló és d'agost. Des d'aquest mes, tot i que s'han practicat diverses incineracions, cap família ha ocupat la sepultura que hi ha lliure. Un cop es complete aquest bloc de columbaris es passarà a ocupar un altre que està situat sota l'edifici de maons a la zona est del cementeri valler. La normativa hi és. La realitat es coneix però mentre ningú moga fitxa, una tomba buida frena que les famílies puguen donar als seus difunts el descans que desitgen per a ells.

Font: las provincias

1 comentari:

  1. És normal; això està molt alt. Amb els nínxols també passaria igual si es poguera mantindre al familiar en casa.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari