Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 2 de gener de 2018

El Tribunal de Comptes es nega a aprovar la comptabilitat de Compromís

L'òrgan fiscalitzador detecta sobrecostos, comptes sense registrar i aportacions dels afiliats presentades com donacions.El Tribunal de Comptes s'ha negat a donar la seua conformitat a la comptabilitat de 2015 de nou partits, entre ells Ciutadans, Esquerra Unida (IU), Compromís, Convergència (CDC, soci de la nova Junts per Catalunya) i EH Bildu, en detectar massa incidències, deficiències i discrepàncies que limiten d'examen.


Així consta en l'Informe de fiscalització dels estats comptables dels partits polítics i de les aportacions percebudes per les fundacions i altres entitats vinculades o dependents d'ells, exercicis 2014 i 2015', que el Ple del Tribunal de Comptes va aprovar la passada setmana i que acaba de trametre al Congrés.

L'informe examina els comptes anuals de 30 formacions polítiques que van percebre, directament o indirectament, algun tipo de subvenció pública per atendre les seues despeses de funcionament atorgada per l'Estat o les comunitats autònomes o com a conseqüència d'haver obtingut representació parlamentària en els processos electorals de 2015.


Encara que amb excepcions, el Tribunal de Comptes ha emés una opinió favorable de 20 formacions polítiques respecte de l'exercici 2014, i de 19 pel que fa a l'exercici 2015, inclòs al PP, al PSOE i Podemos. En canvi, ha emés opinió desfavorable sobre set formacions en 2014 -Esquerra Unida (IU), Coalició Compromís, Aralar, Coalició EH Bildu, Convergència (CDC), Eusko Alkartasuna (EA), i Partit Aragonés-, i hasta a nou el 2015 ( les mateixes més Ciutadans i la federació EH Bildu), a causa de les limitacions a l'abast i / o la importància qualitativa de les excepcions posades de manifest.Pel que fa a Compromís, l'auditor analitza les dades que oferixen els partits que integren la coalició, i en el cas del Bloc, assenyala que «de la informació facilitada al Tribunal de Comptes per les entitats financeres resulten quatre comptes bancaris en què el titular era la formació, amb un saldo acumulat de 12.793,20 euros que no figuren registrades en la comptabilitat del partit».


L'informe assenyala diversos actius sobrevalorats, tant per part del Bloc com de la coalició en el seu conjunt. En este sentit, respecte a 2014, s'indica que des de Compromís «no s'han comptabilitzat despeses de personal que afectarien exercicis anteriors per un import de 33.677,40 euros, de manera que el patrimoni net del grup parlamentari de les Corts es troba sobrevalorat en esta quantitat».


L'organisme auditor també detecta una estranya maniobra pel que fa a la comptabilitat dels ingressos de caràcter privat el 2014: «L'import registrat com a donacions correspon, en realitat, a quotes d'afiliats, per 23.402,50 euros, i a una derrama extraordinària de quotes per a la campanya del Parlament Europeu per 12.755 euros que la formació, posteriorment, va traspassar al compte electoral com aportacions del partit a la campanya».


Pel que fa a Ciutadans, l'únic partit de tall nacional que també ha estat suspés, l'informe retreu que «no han estat objecte d'integració les comptabilitats dels grups parlamentaris a les Corts», així com el de les Corts de Castella i Lleó i en l'Assemblea d'Extremadura, ni les dels grups polítics de 574 entitats locals, entre elles cinc grups polítics a les diputacions provincials».


El passat mes d'abril, el Tribunal de Comptes ja va emetre un informe en el qual ha advertit que la coalició 'A la Valenciana', formada per Compromís, Podem i EUPV, havia incomplit l'article 125 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General en les passades eleccions generals del 26-J en efectuar ingressos i abonaments fora de la comptabilitat electoral fiscalitzada.


El Tribunal de Comptes va explicar que les despeses pendents de pagament sumaven 260.908 euros i la coalició no disposava de saldo suficient en la seua tresoreria electoral (429 euros) per fer-los front.

Font: Las Provincias

1 comentari:

  1. Esta Mónica Oltra vendiendo humo en las Cortes Valencianas, presumiendo de tranpariecia y que ha hecho, pues ni mas ni menos que hacerlo todo turbio.
    Pobrecita vestía camisetas con sus ideas cara los demás, supo vender el burro, y ahora buenas blusas y trajes de fallera, de camisetas na, eso ya paso.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari