Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 3 de gener de 2018

Polèmica pel contingut d'una entrevista de treball a l'Ajuntament de Tavernes

L'aspirant al lloc denúncia tracte masclista per part del regidor de Comunicació, i l'edil assegura que l'acusació "no és certa»

Una acusació sobre el contingut d'una entrevista de treball per al gabinet de premsa de l'Ajuntament de Tavernes ha desencadenat certa polèmica a la localitat. Una de les aspirants al lloc ha denunciat a través de les xarxes socials que l'edil de Comunicació, Enrique Chofre, qui va realitzar les preguntes a la interessada, va tenir amb ella un «tracte masclista». Unes acusacions, que el regidor ha assenyalat que «no són certes».

LAS PROVINCIAS s'ha posat en contacte amb la periodista afectada, que assegura que ha denunciat el cas públicament perquè considera que el que li ha passat «és inacceptable en una institució pública». Segons l'aspirant, ella va anar a una entrevista de treball al consistori per optar al lloc que s'oferia en el departament de Comunicació i Chofre ser l'encarregat de realitzar-li l'entrevista a principis del mes de novembre. La interessada assegura que les tres primeres preguntes es van centrar en la seva vida familiar: si tenia fills, l'edat d'aquest, si tenia marit o família que l'ajudés en la cura del menor, al·legant que el lloc requeria de molta disponibilitat.

L'afectada indica que no es van centrar en qüestions de l'àmbit professional o en la seva trajectòria laboral. Ara, mesos després ha decidit criticar la situació viscuda perquè assegura que «el comportament de l'edil va ser masclista». «No tinc cap benefici de fer pública aquesta situació, però considero que és un tema seriós, que afecta tots els àmbits de la vida i crec que no podem consentir aquestes situacions», va assenyalar.

La titulada en Comunicació Audiovisual va remarcar que «no vull utilitzar aquesta qüestió com a arma política perquè és un tema que afecta tots els colors polítics». Encara que va ser clara en el seu objectiu: «M'agradaria que el cas tingués conseqüències i que es preocupessin els responsables d'arribar al fons de la qüestió». La periodista assegura que després de la denúncia pública ningú de l'executiu local s'ha posat en contacte amb ella.

Una setmana després de l'entrevista, va rebre un correu electrònic descartándola per al lloc de treball, que a hores d'ara ja està cobert per una altra persona.

intencionalitat
Ahir, aquestes acusacions van rebre resposta per part de l'edil implicat. Chofre va assenyalar que no podria mantenir-se al marge de la inculpació i va destacar que «la discriminació de gènere i el masclisme són assumptes d'especial importància i gravetat que han de tractar-se amb molta cura i rigor».

El regidor de Compromís ha apuntat que «no són certes» les acusacions. «Els comentaris fets no són correctes i el que més m'entristeix és la intencionalitat amb la qual estan descrites», va manifestar. Segons ha detallat l'edil, «durant l'entrevista es van parlar de moltes coses, intentant resoldre alguns aspectes del currículum i altres extracurriculars, però importants de cara al coneixement dels candidats al lloc perquè els aspirants coneguessin les característiques singulars de la feina al qual optaven ».

A més, segons va explicar Chofre, les entrevistes als 12 candidats, 7 dones i 5 homes, «estaven guionitzades per poder comparar després les valoracions de tots els candidats amb els mateixos criteris i igualtat». El regidor de Comunicació ha lamentat que «transmeta una versió dels fets que no correspon amb la realitat, i una imatge que no reflecteix qui sóc en cap àmbit, ni personal ni professional». L'edil va destacar que des de l'Ajuntament de Tavernes sempre s'ha treballat per «aconseguir eradicar qualsevol tipus de conducta masclista o discriminatòria en la societat».


Per la seua banda, des del grup municipal popular, van emetre ahir un comunicat condemnant els fets i van demanar explicacions a l'alcalde, Jordi Juan, respecte a la «actitud masclista» de l'edil. La portaveu, del PP, Eva Palomares, va titllar d ' «intolerable i denunciable» una situació que «no pot passar desapercebuda». «Les dones accedim en igualtat de condicions que un home a un lloc de treball. Se'ns ha de valorar la nostra professionalitat, formació i experiència, com a un home », va apuntar. 

FONT: Las Provincias

Com va informar este diari, finalment el regidor Enrique Chofre va decidir que eixe lloc l'ocupara un HOME  que anava en la llista de COMPROMÍS de Carcaixent. Recordem que eixa plaça no es va fer pública a  Tavernes i el Govern no ha informat d'on es va publicar l'oferta de treball.

1 comentari:

  1. Estic segur que a Mireia Capsir li ha costat molt denunciar publicament el tractament rebut, segons Chofre gens discriminatori, però segons Mireia, bastant. Quan el riu porta aigua, algo sona. No es que tinga percepció de Masclista o no de Chofre, però vegent algunes de les moltes actuacions del Compromis de Tavernes i en concret d'algunes intervencions als plenaris, ara que son en Majoria abssoluta, trobe que disten molt del que la gent va votar. Vull pensar que l'entrevista va ser neutral, però el resultat, un HOME de la llista de Csompromis d'un poble proper.... seran coincidencies, o no, cadascú lliure d'interpretar, i sobre tot, la llista de defensors de Chofre, tota la colla de palmeros... que han de dir sinó. Crec que hi ha millors formes de fer entrevistes sense entrar en temes de capacitat o ni d'una persona de comoatibilitzar els temes personals. Mireia, endavant i a exigir responsabilitats, si el que dius ho pots defendre davant un jutge, ja estas tardant, àniml

    ResponElimina

Escriu el teu comentari