Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 3 de gener de 2018

Tavernes ix a la premsa

Hem vist a la premsa que banderes independentistes prenen un festival de música a València. El grup català "Eina" exhibeix una estelada i una bandera comunista en acabar el seu concert al Festivern.

Organitzacions de l'esquerra independentista catalana i grups musicals separatistes exhibeixen estelades i cartells contra el 155 i l'Estat espanyol. 

El Festivern (festival de música d'hivern de les comarques centrals de València) va nàixer ara fa tretze anys com una nit de concerts pensada per acomiadar l'any escoltant música en català. Però, poc més d'una dècada després, aquest festival, que ha obert les seves portes els dies previs a cap d'any, ha batut rècords d'assistència oferint un cartell musicocultural pro-independentista i a favor dels "Països Catalans", des del 29 i fins al 31 de desembre, al municipi de Tavernes de la Valldigna. Organitzacions de l'esquerra independentista catalana com Arran (vinculada a la CUP) i grups musicals separatistes procedents de localitats com Vilafranca del Penedès, Barcelona, ​​Argentona o les terres de l'Ebre han aprofitat les seves actuacions i actes culturals per exhibir al festival estelades, pancartes i cartells contra el 155 i l'Estat espanyol i a favor de la ideologia d'extrema esquerra en una encesa defensa dels Països Catalans, aconseguint arrossegar a més de 10.000 persones cada dia. Grups de folk, funk, punk, rap, rock, hip-hop i altres noves tendències musicals com Txarango, Zoo, Pepet i Marieta, Ebri Knight, Eina, Smoking Souls, Baroca o el Muscio Xavi Sarrià (ex cantant i guitarrista del grup "Obrint Pas") han estat el plat fort d'aquesta edició, la música i escenografia en alguns casos és un cant a favor del comunisme, del nacionalisme, l'independentisme català, de la realitat basada en la lluita constant i de la recerca de llibertats . Alguns d'ells, com és el cas de Pepet i Marieta o Txarango, amb una marcada trajectòria a favor de l'independentisme i de tot el vinculat al'Procés', són de sobres coneguts pels assistents perquè van compondre i van crear cançons per donar suport a la campanya del 'sí' al referèndum del passat 1 d'octubre. Però el projecte del Festivern va més enllà de ser un festival de música, sempre es completa amb un bon reguitzell d'activitats que reuneixen llengua, cultura, esport i tradicions populars, i en què tampoc han faltat les estelades o la venda de samarretes amb lemes en defensa de la República o amb clares al·lusions a favor del comunisme. 

Tot i que és cert que el festival està finançat íntegrament per l'empresa que l'organitza, Cercavila Cultura de Carrer, una cooperativa d'esdeveniments musicals i artístics que ha treballat per a Ajuntaments com Quatretonda ( 'Nit del Rock'), València (animació musical de la jornada 'de l'horta a la plaça') o per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València ( 'Festival Feretes i Cançonetes); l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, governat per l'alcalde de Compromís, Jordi Juan, va pagar l'any passat 30.000 euros de les arques municipals per donar suport i suport al Festivern. Segons denuncien alguns grups de l'oposició al consistori, aquests diners es va destinar a despeses de neteja propis dels tres dies de l'esdeveniment, seguretat, instal·lació de policlins (vàters), publicitat pròpia del festival; així com per cobrir les hores extres de funcionaris i empreses privades que van realitzar treballs de neteja prèvia al recinte on se celebra el Festivern, "habitualment ple de matolls i brossa acumulada", comenten. 

La nova ràdio autonòmica Apunt Ràdio dóna suport al Festivern Just quan el Festivern arrencava, la Casa de la Cultura de la localitat, i en un acte promocionat també per l'Ajuntament de Tavernes, va rebre la visita de la nova ràdio autonòmica Apunt Ràdio, que va voler mostrar el seu suport a l'esdeveniment i va retransmetre en directe, a través del programa "Territori Sonor" que presenta i dirigeix ​​la periodista Amàlia Garrigós, un concert doble a càrrec del duo femení Júlia i de l'artista Andreu Valor, cantautor de Cocentaina que, juntament amb altres artistes, forma part de l'actual escena de la renovada "cançó valenciana en català" Des de les 18 hores del divendres 29 de desembre i fins al començament del concert, la periodista i el seu equip van retransmetre en directe les opinions de la gent del poble, dels participants al festival, del professor i músic Rafa Xambó, del grup Júlia i del propi Andreu Valor, que actuarien a continuació a l'auditori de la Casa de la Cultura. Júlia, el duo alcoià format per Estela Tormo i Lídia Vila, van aprofitar l'ocasió per presentar "Propera b", el segon disc de la seva encara curta carrera musical. Andreu Valor va tancar l'emissió del programa amb la seva música, presentada per la ràdio autonòmica "com una música que aposta per valors com la dignitat i la igualtat i que tracta de fusionar intenció i tendresa, actitud i consciència social".


Font:

1 comentari:

  1. La lotería nos toco en Tavernes hace algunos años atras, al gobernar estos de Compromis.
    No se puede esperar mas, Jordi Juan su idea y su habla es de tendencias catalanistas, y el despilfarro en favor de catalanizar Tavernes no le importa paga el pueblo.
    Con la de necesidades que tienen algunas familias en Tavernes, ahora les carga con 30.000€ mas, y el mientras tanto, tirando de bombo y platillo.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari