Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 24 de febrer de 2018

El Partit Popular denuncia la capritxosa opacitat de Compromís respecte als pronunciaments del Síndic de Greuges


El Govern de Compromís de Tavernes gestiona de manera capritxosa i a la seua conveniència la informació que dóna o no dóna en els plens i al web sobre el Síndic de Greuges. Hi ha una ordenança municipal i un reglament que l'obliga a informar i seguirà el mateix criteri de transparència i publicitat per a tots els assumptes.

"En esta legislatura només hem escoltat un pronunciament en el ple sobre el Síndic de Greuges tot i que s'han produït molts. I l'últim pronunciament del Síndic que figura al web municipal és de 2015. Per això, sol·licitem coherència a l'alcalde, la mateixa coherència que marca el nostre reglament. Ni més ni menys ", valora la portaveu Eva Palomares.

La portaveu popular, Eva Palomares, denunciava que l'alcalde no donés compte de diverses resolucions del Síndic de Greuges que qüestionaven la transparència del Govern de Compromís, l'última a favor que el Govern atengués a la sol·licitud d'informació de la portaveu popular per poder desenvolupar el seu treball de fiscalització al govern. "Però no només oculten la informació sinó que a més l'alcalde Jordi Juan s'inventa el reglament i l'ordenança assegurant en el passat ple que no és obligatori publicar els pronunciaments del Síndic al web", comenta Palomares.

"Hi ha una ordenança municipal aprovada per tots els grups de la corporació i molt recent, de 2016, que s'ha de complir i Compromís l'està incomplint segons la seua conveniència. Si és favorable a Compromís donen a conèixer i si és contrària l'amaguen ", denuncia la portaveu del Partit Popular de Tavernes, Eva Palomares.

L'últim pronunciament del Síndic valorava que "les actuacions de l'Ajuntament han sigut poc respectuoses amb els drets fonamentals” de la portaveu popular, de manera que recomanava que facilités l'accés a la informació.

"Les resolucions del Síndic que s'han ocultat pel Govern diuen molt sobre la manera de procedir de Compromís i per això eviten que isguen a la llum, però estan obligats per una ordenança i pel reglament", comenta la portaveu popular. El Grup Popular comptabilitza com a mínim quatre queixes al Síndic de Greuges que no apareixen a la web i en què el Govern de Compromís atempta contra la transparència, per no accés a la informació, o contra drets de treballadors.

1 comentari:

  1. Trasparencia, informació, grans paraules per a Compromís que sempre les ha portades com bandera. Ah!... pero quant es governa ja no tenen el mateix significat i no s'han preguntat vostes per que passa aixo? Jo si i he arribat a la conclusió de que es governa d'una manera interesada i partidista i no majoritariament pensant en el benefici drls ciutatans sino a benefici dels negocis dels regidors i els seus familiars amparats per el sr Alcalde.
    Lamentable que en Tavernes la trasparencia s'haja convertit en la llei de l'embut i la informació en una mera manipulació de la realitat.
    #AixinaNo Srs de Compromís.

    -L'Home del Sac-

    ResponElimina

Escriu el teu comentari