Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 13 de febrer de 2018

El Síndic insta el govern de Tavernes a lliurar al PP les actes de la Junta de Seguretat

Hem vist a la remsa que l'òrgan acusa el Govern local de Compromís de tenir una actuació «poc respectuosa» amb els drets fonamentals dels regidors populars.

El Síndic de Greuges ha donat una estirada d'orelles al govern de Tavernes de la Valldigna per negar-se a lliurar-li a la portaveu del PP a l'ajuntament, Eva Palomares, les actes de l'última Junta Local de Seguretat. L'edil, segons va explicar a aquest diari, fa «gairebé un any» que va sol·licitar aquesta informació perquè, va dir, «sospite que hi ha algunes decisions de seguretat de la Policia Local que no quadren». En tot cas assegura que «vull esperar a tenir la documentació per pronunciar-me», indicava.

Segons la resolució del Síndic a la qual ha tingut accés Levante-EMV, amb la seva decisió de no donar al partit de l'oposició la informació que sol·licita «ha estat poc respectuosa amb els drets fonamentals de la promotora de la queixa, vulnerant directament el seu dret d'accés a la informació i participació pública ». 

Palomares va presentar la queixa després de reiterades peticions sense resposta per part del govern de Compromís. En les seves al·legacions, l'Executiu s'escudava en l'article 11 del reglament que regula les juntes locals de seguretat en el qual s'apunta que és obligació dels membres «guardar reserva sobre el contingut de les deliberacions». El Síndic considera que aquesta reserva «no és un secret» i que «fa a l'àmbit personal dels assistents pel que fa els imposa l'obligació de no revelar el seu contingut sensible». No obstant això, la resolució apunta que aquest principi no afecta «al contingut dels seus acords». L'òrgan dependent de la Generalitat dóna cinc dies de termini al govern perquè lliure la documentació. L'edil Eva Palomares va exposar aquesta queixa en el ple de dilluns passat. La resposta de Llum Sansaloni en aquest moment va ser la mateixa que li ve donant, la d'esperar a una nova Junta Local de Seguretat per a traslladar la petició.

Font: Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari