Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 1 de febrer de 2018

Els empresaris de la platja denuncien que està abandonada

Hem vist a la premsa que empresaris de la Vall denuncien l'abandó de la platja i lamenten la «mala imatge» a l'hivern. Un dels accessos a la platja de Tavernes on els trams de passarel·la han estat arrossegats per l'aigua.


Propietaris de locals critiquen el govern per deixar les passarel·les a mercè de temporals i l'executiu afirma que les recol·locarà per Falles.

El govern de Tavernes, de Compromís, va optar després de la campanya estival per no retirar les passarel·les de fusta de la platja que comuniquen els accessos a l'arena amb la zona pròxima al mar. Aquesta decisió no ha agradat als empresaris del turisme que diuen que el «abandonament» d'aquests trams de fusta genera «mala imatge» al districte durant l'hivern. A més, la idea sembla no haver estat la més encertada, atès que els diferents temporals de mar han envestit aquestes infraestructures i en alguns casos les han arribat a danyar. Aquests trams de fusta estan amuntegats en diversos trams del litoral valler i el malestar que genera aquesta situació entre veïns i professionals de l'hostaleria i el turisme és majúscul.

Des de l'Associació d'Empresaris de la Platja van lamentar la «deixadesa» del govern local durant els mesos d'hivern al barri marítim. «No és de rebut que unes infraestructures que costen diners estiguen tot l'hivern amuntegades patint el deteriorament causat per les inclemències atmosfèriques», va assenyalar Concha Gómez, vocal del col·lectiu comercial. L'empresària de Tavernes va dir que porta més de tres dècades al càrrec d'un local de menjars i que mai ha vist que les passarel·les passen tot l'hivern a la intempèrie. «Si aquest material està durant els mesos més durs suportant les inclemències del temps i els envits dels temporals de mar s'acaba fent malbé. És un bé de tots i cal retirar-lo quan acaba l'estiu per conservar-lo i tenir-lo en un estat òptim per a la pròxima campanya », va relatar l'empresària. Gómez ha assegurat que el seu col·lectiu va reclamar al govern local que prolongués els serveis estivals en la passada campanya per fer «una mica més llarga» la temporada d'estiu: «Ens van fer cas i tant els socorristes com altres recursos van estar actius durant més temps i això ens va ajudar ». Però el que no veuen amb bons ulls els responsables dels locals és aquest «abandonament» de les passarel·les a l'arena de la platja de Tavernes. Moltes d'elles estan cobertes de terra i altres, disperses per diferents trams de la platja de Tavernes. Algunes de les papereres, que tampoc han estat guardades, estan bolcades i fora del seu emplaçament habitual. Tot això dóna una «mala imatge de la platja de Tavernes», va dir Gómez. «La gent que ve a menjar els caps de setmana a la platja sol fer una passejada pel mar i està veient el mal estat de conservació d'aquestes infraestructures», va postil·lar l'empresària. 

Des del govern local van indicar que les passarel·les «no es van retirar perquè van considerar que la platja les necessitava durant els mesos d'octubre, novembre i desembre». «Hi ha molts ponts durant aquests mesos, de manera que es va optar per mantenir-les en la platja, és més, hi va haver tasques de manteniment a l'arena com si fos temporada alta», van afegir. «Les prioritats» han obligat a les brigades de treballadors municipals a estar a altres punts de la localitat «atenent altres necessitats». Fonts locals van precisar que s'ha decidit esperar que arribe el mes de febrer per actuar. «En unes setmanes, els operaris municipals acudiran a la platja i col·locaran les passarel·les en l'estat que els correspon, així estaran llistes per a les festes de Setmana Santa i Falles que aquest any cauen molt a prop», han conclòs.

Font: las provincias

2 comentaris:

 1. Esta es la playa de Alicia en el País de las Maravillas.
  ¿ POR QUE ?
  Tiene mas impuestos que las playas vecinas.

  En el Corte Ingles no hay el surtido de trastos que se encuentran aquí en determinados meses.

  Con los adelantos que hay, las farolas podrían funcionar con LED, el ahorro seria tremendo, pero es mas ahorro no encenderlas.

  Si quiere abrir algún negocio, manos a la obra que el Ayuntamiento le pondrá todas las trabas posibles.

  Y así vaya imaginando, si Cervantes escribiera un Quijote de lo que esta playa desde que Gobierna Compromis, tendrían mucho que leer.

  Darle ánimos a Llacer, que Tavernes Playa lo recordara muchos años, por los locales que no se abrirán y los comercios que cerraran,

  ResponElimina

Escriu el teu comentari