Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 20 de febrer de 2018

La Mancomunitat exigeix ​​a Tavernes que abone el deute de 120.000 euros per abandonar l'ens


Els representants de l'entitat asseguren que la capital vallera encara fa servir serveis comuns i l'executiu de Joan declina fer declaracions.

Els màxims exponents de la Mancomunitat de la Valldigna asseguren que Tavernes deu a l'entitat uns 120.000 euros. De forma unànime es van manifestar en una roda de premsa, Vicent Ribera, president de la mancomunitat, i els alcaldes de Barx, Benifairó i Simat; Miguel Donet, Josep Antoni Alberola i Víctor Mansanet. Tots van recordar al consistori de la capital vallera que haurà d'abonar aquesta quantitat de forma prèvia a abandonar l'ens mancomunal.

Els membres de la mancomunitat han afegit que Tavernes encara està fent ús de dos becaris a través de l'entitat valldignense i que a data d'avui encara no ha eixit de l'ens, per la qual cosa haurà de seguir fent front a les seves quotes mentre no s'aprove definitivament la seva eixida.El president i els tres alcaldes van reiterar el seu compromís de continuar en la mancomunitat, encara que Tavernes l'abandone definitivament. Van assenyalar que l'entitat s'ha reconduït amb la intenció de ser un instrument per mancomunar serveis i unir esforços d'interessos comuns per a les poblacions que la integren.

L'alcalde de Benifairó indica que Tavernes realitzava el 77% de les aportacions a l'ens, però rebia el el 79%
Tavernes va anunciar la sortida de l'entitat valldignense fa més d'un any, i ha seguit els tràmits per dur-la a terme. Segons els estatuts de la mancomunitat, l'abandonament de la mateixa és voluntari, però s'han de liquidar els compromisos pendents a la sortida de la mateixa.
Alcaldes i president esperen que Tavernes reconsidere la fórmula per liquidar l'import pertinent i esperen establir una via amable per a això. Altrament seguiran els tràmits pertinents que podrien acabar en un contenciós administratiu per al consistori valler.
L'executiu que presideix Jordi Juan va anunciar que donava per pagades les quotes de l'any 2017, que ascendien a 52.527 euros, a canvi de renunciar als plans PPOS de la mancomunitat per a aquest any i a la part proporcional de la parcel·la que l'ens mancomunal té en propietat en el terme de Benifairó de la Valldigna.
Des de la Mancomunitat no comparteixen aquesta decisió unilateral de la capital vallera i adverteixen que hauran d'abonar les quotes pendents i altres 67.238 euros que és la part proporcional que li correspon a Tavernes dels 91.100 euros que la mancomunitat encara deu a la Fundació Jaume II el Just.
Alberola, alcalde de Benifairó, ha assenyalat que la Vall realitzava el 77% de les aportacions a la mancomunitat, però rebia el 79'4% de les despeses a tercers. L'alcalde apunta que s'atorgaven 23.500 euros a associacions de Tavernes i cap altra ajuda a entitats de la resta de municipis. A més, assenyala que es patrocinaven activitats com curses, festivals o activitats culturals en aquesta localitat. D'aquesta manera desmunten l'argumentació de Tavernes.
Canvi de postura
LAS PROVINCIAS ha contactat amb l'executiu de Jordi Juan, però han declinat fer declaracions fins que tinguen un document oficial que els plantege la postura que ha reflectit la Mancomunitat en la roda de premsa donada ahir a la seu de Benifairó de la Valldigna.

Els alcaldes dels municipis més menuts de la Valldigna tenen clar que van a defensar els interessos de les seves poblacions i la mancomunitat davant del posicionament de Tavernes. Es dóna la circumstància que el president i l'alcalde de Benifairó són de Compromís, el mateix partit que governa en majoria a Tavernes i que ha decidit l'abandó de la mancomunitat.


Font: las provincias

2 comentaris:

 1. Molt mal ambient en la Valldigna per culpa de Tavernes que diu que la manco és una pagapaxoxoaes.

  Algo mal han fet els de Compromís de Tavernes i l'alcalde Jordi Juan que no vol fer declaracions a la premsa.

  ResponElimina
 2. Com sempre els de Compromis, al menys el vallero, a la seua. Tenen molt fronts oberts, tan al Ajuntament com a altres llocs, fins i tot no els importa el que pugen aportar els demés, amb el dialeg. Simplement no saben dialogar, tan sols imposar.

  Com sempre....son el demés els que no saben, els malos, els que s´enganyen....sempre tenen a qui tirar la culpa. ( si el poble esta brut, es culpa dels veins que embruten).

  Segurament açó acabarà en altre contenciós administratiu que deura de pagar el poble, i si perd el Ajuntament, com alguns que ja ja perdut, es sumaran les costes procesals.

  Si algo deurem destacar de aquesta legislatura, es la quantitat de judicis contra el Ajuntament, per la cabosonería de alguns dels governants.

  Es pot vore, amb una simple aistencia al ple, com tracten a la bancada opositora, tan legitims i democraticaments triats, com han pogut ser ells. Talant totalitari, que sembla de governs anacronics.

  En fi, el poble de Tavernes es llist, i pendra nota del que pasa per a les proximes votacions.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari