Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 14 de febrer de 2018

L'executiu dóna llum verda a bonificacions del 95% a la Generalitat davant les crítiques de l'oposició, que reclama l'impagament per accions socials

Hem vist a la premsa que el govern de Tavernes bonificarà a la Generalitat el pagament de l'IBI dels habitatges de lloguer social propietat de l'ens autonòmic.

L'executiu de Compromís va aprovar aquest punt en el ple de la nit de dilluns. D'aquesta manera, la Generalitat s'estalviarà el pagament del 95% dels rebuts de la contribució per les 51 habitatges de lloguer social que té en la seva propietat a la Vall, gairebé tot el pagament de la taxa. A data d'avui la Generalitat deu 95.000 euros a Tavernes en concepte d'endarreriments en el pagament de l'IBI per aquests immobles, situats majoritàriament als carrers Benifairó i Simat, així com a la zona del Sant Miquel. 

La proposta va generar un debat a la corporació municipal. Únicament el grup nacionalista va votar a favor de la bonificació. El PP i el PSPV es van posicionar en contra i EUPV es va abstenir. El regidor d'Hisenda de Compromís, Perfecte Benavent, va assenyalar que el EIGE havia sol·licitat aquesta bonificació. El regidor va explicar que la bonificació seria només per 2018 i que s'hauria d'aprovar any rere any en el ple valler. La lleva estaria condicionada al fet que s'estigués al corrent dels endarreriments, de manera que la Generalitat hauria d'abonar els 95.000 euros pendents. Benavent va afegir que «el beneficiat d'aquesta mesura és l'inquilí». 

Des del PP es va afirmar que la Generalitat no pagava l'IBI a la Vall des de 2011 i que «aquests diners que es bonifica li vindria molt bé a Tavernes per realitzar accions socials». El PSPV va presentar una esmena que no va ser aprovada. El socialista Víctor Borràs defensava que es bonificarà l'import de la contribució, però condicionant-lo a que es realitzessin inversions per l'import estalviat en habitatges afectats. «Aquesta és una proposta per guanyar mèrits polítics a costa de la gent de Tavernes», va apuntar. Eduardo Bononad va qualificar de despectiu el comportament de la Generalitat per haver deixat de pagar i va advertir que hi havia diversos immobles en propietat a la zona esmentada en els quals no es pagava contribució.


Font: las provincias

1 comentari:

  1. Esto es una tapadera entre Ayuntamiento y Generalitat, ahora te doy y luego tu me das y vamos haciendo creer que somos buenos.
    Hace unos días el Ayuntamiento de Tavernes percibía 90.000€ para averiguar unos restos humanos de quien eran, hoy es al revés el Ayuntamiento cede 95.000€ y asunto saldado.
    La Mónica Oltra se puso el farol y ahora es Jordi Juan quien se lo ha puesto, y mientras tanto CIUDADANOS PAGUEN Y CALLEN.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari