Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 6 de març de 2018

Arriba l'impost a les mascotes: els municipis podran cobrar una taxa per tenir un gos

Hem vist a la premsa que la futura llei sobre benestar i tinença d'animals de companyia de la Generalitat permetrà als ajuntaments imposar una taxa municipal per la tinença i la cria de gossos, així com limitar el nombre màxim d'animals de companyia que es puguen tenir en cada habitatge.

El gravamen aniria destinat a sufragar l'aplicació de la mateixa norma, amb la qual previsiblement augmentaran les despeses que suporten els ajuntaments pel manteniment dels centres d'acollida d'animals abandonats, vagabunds o perduts. 

El motiu és la prohibició amb caràcter general del sacrifici d'aquests animals, que únicament estarà autoritzat per raons de salut o seguretat. Es tracta d'un canvi substancial respecte a la situació actual, en la qual sí es contempla el sacrifici d'animals abandonats si no s'aconsegueix que siguen adoptats. 

La norma, l'avantprojecte es troba en fase de consulta pública per al tràmit d'al·legacions, substitueix la llei de protecció dels animals de companyia de 1994, en la qual no es contemplava ni la possibilitat d'imposar una taxa municipal ni la de fixar el límit màxim d'animals per domicili.

La norma atribueix als ajuntaments la competència exclusiva sobre la recollida i retenció d'animals abandonats, vagabunds, perduts o extraviats, així com les tasques de vigilància i inspecció dels centres d'acollida i establiments de venda.

Els animals recollits hauran de mantenir-se en centres d'acollida registrats i amb capacitat "adequada" segons els criteris que s'han de fixar en un reglament posterior. A més, s'imposa als municipis la necessitat de comptar amb un servei de 24 hores d'urgència per a la recollida i atenció veterinària d'aquests animals, ja siga propi, mancomunat o convingut. 

Els ajuntaments hauran de realitzar campanyes periòdiques -com a mínim una a l'any- d'esterilització d'animals de companyia com a mesura preventiva contra l'abandonament i promoure l'adopció dels animals abandonats recollits al seu terme. Aquesta adopció serà gratuïta, però es podrà repercutir sobre l'adoptant el cost dels tractaments, la identificació i l'esterilització. També es faculta els consistoris a donar ajudes a societats protectores si compleixen determinats requisits. 
3 comentaris:

 1. De todos los impuestos que se pagan, y rebajando bien el sueldo de los políticos, se podrían preocupar de hacer lo mismo que quieren hacer con los animales de hacerlo con los seres humanos, ya que vagabundos hay muchos y nadie se preocupa de ellos.

  ResponElimina
 2. Ai mare... un atre pago. Estos mos unflen. Prohibir, imposar i cobrarmos impostos a canvit de res es la máxima dels del Botanic.
  En Tavernes, que es el que mes m'afecta cobra un ibi de lux a canvit d'uns servicis de mer... si, (per que no dir.ho) de merda. Un impost de vehicles que pareix que tots tingam Cadillacs (un corsa 145 pavos) i que despres no podem aparcar per que van fent voreres exagerades... i del fem no parle, carisim mes reciclatge, aixo si, en el prej no entren ni guants ni caraseta per obrirlos i katiusques per entrar en el "caldet" que deixen.
  I si, tambe pagarem per els gossos i gats ja voreu que pronte s'apunten al carro.
  Paguem, paguem que el mon s'acaba aixo si amb valentía i un somriure.
  -L'Home del Sac-

  ResponElimina
 3. Que xuli, un impost més. La inutilitat de fer complir les competencies propies, dels Ajuntaments, per a la proteció animal, com sempre hem de pagar-la els contribuients.

  Molt Be.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari