Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 21 de març de 2018

Caos i esperes de 9 hores en urgències

Les baixes mèdiques que pateix l'àrea d'Urgències de l'Hospital Francesc de Borja de Gandia estan generant esperes entre els malalts de fins a nou hores. Aquest servei del centre sanitari compta amb diverses desenes de professionals, entre metges i infermers. La massificació i el caos és tal que falten seients a les zones d'espera per als pacients i moltes vegades per als malalts, per als quals cal recórrer a cadires de rodes, denuncien des de la Unió General de Treballadors (UGT).

Segons este sindicat, la baixa de quatre professionals, per diferents motius, fa efecte en l'atenció als pacients que acudeixen cada dia afligits d'alguna malaltia greu. El problema és que la direcció del centre i, per tant, la conselleria que dirigeix ​​Carmen Montón, no ha enviat reforços a Francesc de Borja, és a dir, no ha suplert les baixes, incideixen des de la UGT.

Això fa que el personal sanitari haja de multiplicar durant el seu horari de treball per poder atendre les centenars de persones que acudeixen al servei d'urgències cada dia, de tot el Departament de Salut de Gandia, totes les poblacions de la Safor i bona part de la Vall d'Albaida.

Zones d'espera
Segons alguns testimonis, la falta d'agilitat en el departament és evident cada dia, on les cadires de les zones d'espera estan sempre ocupades i desenes d'acompanyants han de permanèixer de peu i fins i tot deixar-se caure a terra davant el cansament que suposen tantes hores d'espera.

En concret, segons fonts sindicals, hi ha quatre baixes, algunes d'elles de personal rellevant. El cap d'Urgències porta setmanes sense poder acudir al seu lloc afectat d'una malaltia i s'espera que en qüestió de poc més d'una setmana torni, però la seva falta s'ha notat. D'altra banda, el centre ha suprimit una plaça d'una sanitària de la Unitat de Curta Estada (UCE) i la sanitària que ocupava este lloc ha passat a medicina interna. Ja són dues les faltes, relaten des de la UGT.

La tercera és la d'una infermera que porta mesos de baixa i que tot indica que seguirà el mateix nombre, segons van comentar fonts sindicalistes. Finalment, tampoc s'ha cobert la plaça d'un facultatiu que està de vacances.

Tot això, segons el parer d'UGT, fa que a Urgències s'estiga prestant el mateix servei amb quatre professionals menys, un d'ells el cap, i, per tant, regne el caos i la desesperació entre els pacients, afegeixen. Alguns pacients han comentat a aquest diari diverses queixes sobre el servei d'urgències en les últimes setmanes. Una d'elles va ser Miracles R., que va esperar fins a set hores en les diferents sales d'espera del servei d'urgències.

Esta pacient va acudir el dilluns de la passada setmana a les 21.30 hores i va ixir set hores després, passades les 4.30: «He estat esperant molt entre una visita i una altra. En arribar m'han atès de seguida, però fins a dues hores més tard no vaig tornar a veure un metge », va explicar angoixada.

sales plenes
«El dolor no cessava i la sala d'espera estava completament plena, ho vaig passar molt malament», va afegir. Francesc Mascarell, de Xeraco, va estar en el de Francesc de Borja aquest dissabte: «Entre a les 19 hores i vaig ixir quasi a les 4 de la matinada. Van ser nou hores de donar tombs d'una sala a una altra i de veure com passaven metges i personal d'infermeria però ningú em atenia ».

«Finalment, la meua dona es va queixar i sembla que en este moment se'ns va fer més cas, poc després em va rebre el doctor i ens van enviar a casa», va dir este usuari.

El resident de Xeraco també va lamentar el temps que va passar «entre prova i prova i la posterior atenció del facultatiu». «Em van fer plaques i anàlisi, però després em van deixar en una sala i van passar fins a quatre hores sense saber res del personal sanitari».

Des del centre sanitari, es van limitar a contestar fins a dos vegades els mateixos arguments: «La plantilla total del servei d'Urgències és de 20 metges i el servei està cobert». No especifiquen quants metges, zeladors o infermers hi ha o qui de baixa.

Font: Las Provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari