Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 24 de març de 2018

El Partit Popular de Tavernes vota en solitari la seua proposta a favor de la Presó Permanent Revisable

Els regidors del Partit Popular de Tavernes. 
El Partit Popular de Tavernes va presentar durant el passat ple de febrer una moció en defensa de la Presó Permanent Revisable. Però finalment no va prosperar, ja que únicament va ser votat pels quatre regidors del Grup Popular. “Els Populars de Tavernes volem una societat més segura, més justa i més solidària, volem que delinqüents reincidents no tornen a assassinar. En definitiva: Revisió, rehabilitació i reinserció. I no entenem com esta proposta no ha aconseguit un vot unànime en la nostra corporació”, comenta la regidora popular, Maria Ciscar.

Es tracta d'un instrument que existix en molts països del nostre entorn, en governs de tot tipus de tall polític. És una institució coherent, que s'incorpora bé al nostre model de garanties i té perfecte encaix penal.

A més, “la pena de presó permanent revisable s'ajusta a la Convenció Europea dels Drets Humans, del Consell d'Estat, del Consell Fiscal i del Consell General del Poder Judicial”, explica Ciscar. L'aplicació d'esta pena no renuncia a la reeducació i reinserció social. “Es valoren i revisen les circumstàncies del delicte i els personals del penat, així com la seua evolució i rehabilitació en el centre penitenciari”, comenta la regidora popular.

Es tracta d'una pena excepcional per a casos concrets de delictes d'extrema gravetat, on han vulnerat drets essencials de l'ésser humà. “Esperàvem que els polítics de Tavernes votaren a favor de la nostra proposta perquè és una demanda social de milions de persones, perquè passa poc, però passa. Desgraciadament hem de lamentar casos com els més recents del xicotet Gabriel i Diana Quer, Marta del Castillo, Mari Cruz Cortés, Candela i Amaia Oubel, Rut i José Bretón o les xiquetes d'Alcàsser i esta pena té la finalitat d'evitar que els seus assassins tornen a assassinar”, conclou Ciscar.

1 comentari:

  1. El que la haga que la pague, estos personajes que hacen estas barbaries o casos similares, cadena perpetua con trabajos forzados, hay mucho monte en España para limpiar y al precio que nos cuestan los presos hay que idear algúna forma de que trabajen, ya que encima luego cuando salen cobran si han estado mas de seis meses y un día.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari