Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 23 de març de 2018

L'ajuntament ocupa terrenys amb el rebuig dels propietaris

Tan sols una persona ha signat les actes d'ocupació dels terrenys en els quals es desenvoluparà un vial perimetral i la segona fase del col·lector de la platja de Tavernes de la Valldigna. 

El consistori valler havia fixat per al matí de dimecres el tràmit de les signatures. A este acte no han assistit tots els propietaris amb terrenys a la zona. S'han personat una vintena de persones, però només una ha signat. En total hi ha catorze parcel·les afectades, algunes de les quals són de diferents propietaris. Amb l'adquisició dels terrenys es pot iniciar el projecte de la segona fase del col·lector i caminar a la licitació d'unes obres que tenen un pressupost d'uns tres milions d'euros. La signatura de les actes d'ocupació és un tràmit. El que els propietaris no signen no impedeix que se seguisca amb el projecte. 

La propietat dels terrenys afectats passa a ser municipal i a registrar-se com a tal. Este procediment d'ocupació directa dels terrenys s'ha realitzat gràcies a una modificació de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, impulsada a les Corts precisament per Jordi Joan. A canvi, als propietaris se'ls concedeixen més drets de sostre quan el sector s'urbanitze. És a dir, s'ha optat per indemnitzar els propietaris de les parcel·les amb més part en els terrenys urbanístics quan es desenvolupe el sector afectat. Aquesta forma d'indemnització no ha tingut el beneplàcit de bona part dels propietaris. Molts d'ells consideren que se'ls està indemnitzant poc per uns terrenys que estan enganxats a l'actual nucli urbà de la costa vallera. De fet s'ha interposat un contenciós contra dita ocupació

Algunes propietàries consideren que les formes «han estat impresentables» i acusen l'executiu local d ' «anar amb presses per presentar un projecte de cara a les eleccions»

Des del govern de Jordi Juan celebren la notícia i afirmen que s'ha fet un pas de gran importància per a fer possible la segona fase del col·lector de la costa vallera. A més assenyalen que l'ocupació directa dels terrenys és més beneficiosa que si s'hagueren de expropiar a preu de sòl rústic. Consideren que l'interès general ha de prevaler, per ser una obra molt demandada a la costa en evitar inundacions en èpoques de fortes pluges.

El projecte en qüestió contempla construir un vial de 18 metres d'ample que connecte la zona del Canal amb el tram final de l'Avinguda de la Marina. La intenció és fer dos carrils que permeten descongestionar el trànsit a la zona. Les obres suposen fer la segona fase del col·lector de la platja, de manera que es connecten les canalitzacions de l'Avinguda amb les noves que s'instal·larà en aquest projecte. Així es farà un gran col·lector que permeta connectar el Canal amb l'avinguda. Paral·lelament a les obres s'actuarà al carrer Blasco Ibáñez i adjacents. Aquesta via passarà a tenir un únic sentit, s'ampliaran les voreres i es millorarà el mobiliari urbà. La inversió aproximada és de tres milions d'euros. Hi ha consignació d'uns 750.000 euros, la resta caldrà estudiar de quina manera es finança, si amb un préstec o amb la captació d'ajuts.

Font: las provincias3 comentaris:

 1. El follón que hubieran montado estos de Compromis si esta noticia hubiera afectado a Perfecto Benavent antes de vender el terreno que vendió a 50.000 € la hanegada. ¿Compensaran igual estos de Compromis a los propietarios de estos terrenos? Tiempo al tiempo que si sacan para pipas comparado con el precio que cogió Perfecto Benavent ya tendrán bastante.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No fue ese el precio que cobró Perfecto Benavent a escasos metros de estos terrenos que el Ayuntamiento quiere ocupar.
   El precio fue de 180.000 € la hanegada, menudas protestas hubieran habido por Tavernes.

   Elimina
 2. COMPROMIS SE CONSOLIDA COMO PARTIDO POLÍTICO QUE NO RESPETA LA PROPIEDAD DE SUS VECINOS, AL USURPAR LA TITULARIDAD DE ALGUNAS PERCELAS MEDIANTE SU OCUPACIÓN SIN INDEMNIZACIÓN ALGUNA.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari