Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 3 de març de 2018

L'alcalde de Tavernes cobra dietes per quilometratge tot i tindre pis a 280 metres de les Corts

Hem vist a la premsa que l'alcalde de Tavernes cobra dietes per quilometratge tot i tindre pis a 280 metres de les Corts. L'alcalde de Tavernes de la Valldigna i diputat de Compromís, que fa el que el seu grup critica al Congrés, assegura que viu al seu municipi i que fa la distància que cobra. Tots els portaveus excepte els del PP i PSPV tenen llogats pisos a València. El 'sobresou' dels seus senyories a les Corts: fins a 1.450 euros mensuals en quilometratge.

El senador de Compromís Carles Mulet ha denunciat aquesta setmana que quatre diputats valencians al Congrés -José Luis Ábalos (PSPV), Miguel Barrachina (PP), Toni Cantó (Cs) i Rosana Pastor (Podem) - cobren un plus en la seua nòmina encara que tenen  casa a Madrid. Una denúncia que contrasta amb la situació d'alguns dels seus companys de partit a les Corts Valencianes. És el cas de l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, que cobra quilometratge del Parlament autonòmic tot i tindre una casa de la seua propietat a escassos 280 metres -segons el mesurament de Google maps- de la Plaça Sant Llorenç, seu de l'Hemicicle valencià , com es recull en la seua declaració de béns i reconeix ell mateix.

Encara que és la seua única propietat, no té casa al seu nom a Tavernes, el diputat assegura que la seva residència habitual és a la localitat d'on és alcalde. Una cosa deduïble donat la seua condició de primer edil. Jordi Juan reconeix que alguns dies els passa a València però defensa que cobra quilometratge perquè està empadronat i va i torna a Tavernes la majoria de dies. El mateix Joan admet que el sistema d'indemnitzacions que perceben els diputats no és correcte i s'haurien de modificar. Relata que a principis de legislatura es va intentar canviar el sistema però en no existir la unanimitat es va deixar com estava. Com va explicar este diari, les seues senyories cobren dos extres en funció del seu lloc de residència. Una quantia fixa mensual que va de 294 euros -per als que viuen a menys de 10 quilòmetres- a 882,52 euros -per als que estan empadronats a més de 100 quilòmetres-. Juan cobra, per esta indemnització, 588,35 euros. A esta quantitat cal afegir el que es cobra per assistència. Cada diputat percep per anar a ple o comissió una quantitat en funció del seu lloc de residència a 0,32 euros el quilòmetre. Per estar empadronat a Tavernes, Jordi Juan va rebre en els 10 mesos comptabilitzats al portal de la transparència 1.797,12 euros. Una quantitat a la qual caldria afegir els fixos: 588,35 per 10. En total, en els 10 mesos comptabilitzats, la quantia puja als 7.680,62 euros

El cas de Joan és curiós però no és l'únic. Tots els portaveus parlamentaris a excepció dels del PP, Isabel Bonig, que ha renunciat i del PSPV, Manolo Mata, que viu a València, han llogat un pis a la ciutat amb els diners que perceben del Parlament autonòmic. Tant Mari Carmen Sánchez (Ciutadans), com Antonio Estañ (Podem), els dos de la província d'Alacant, dormen a València les setmanes de ple. 

Font: el mundo

3 comentaris:

 1. Si un cotxe debades vols tindre, tan sols has de ser un carrec de Compromis, o discipul i acolic.

  Una simple passejada per els Sequers, i voràs el cotxet aparcadet on no deuria estar.

  Amb bens municipals, beneficis particulars... Antigament es deia caciquisme. Els de Compromis li dien FRANQUISME.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estos de Compromis son los que han renegado, criticado, y cotilleado toda su vida por lo que no podían hacer. Que miren Tavernes como estaba época Franquista y como esta hoy.

   Elimina
 2. Pagaran cara tanta cara dura. No sols cotxet, també li han aseat l'entradeta a sa casa dels sequers, quan no era, ni de lluny, la mes prioritaria. Ahh, i en el mateix carrer, a la porta d'altre historic del Bloc. Ara que se li diu? Amiguisme? O prevaricar?
  Els vots de la meua familia, i cada vegada mes families, no aniran a Compromis, ja podrien renunciar al que moralment no li toca, ja prou de complements o sobresous per kilometres no fets en vehicle propi. VERGONYA, CAVALLERS, VERONYA.

  Visca la Dula!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari