Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 12 de març de 2018

Tavernes donarà el títol de Fill Adoptiu a l'arqueòleg de la Cova Bolomor

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha iniciat els tràmits per nomenar fill adoptiu a Josep Fernández Peris, l'arqueòleg de la Cova Bolomor. En el ple ordinari de març es va acordar iniciar l'expedient d'este nomenament honorífic. El punt es va votar amb la unanimitat de tots els grups polítics.

Josep Fernández és el director de les excavacions de la Cova del Bolomor. Des de fa 29 anys ha dirigit les campanyes d'excavació d'aquest important jaciment. L'alcalde de la localitat, Jordi Juan, ha assenyalat que és «una de les persones que més divulga el nom de Tavernes per tot el món i mereix el títol de fill adoptiu. Ara iniciem l'expedient per a tal fi ».

La divulgació de la Cova del Bolomor va lligada a la figura de Josep Fernández i al treball que ha realitzat durant anys en esta cavitat. Ell mateix donava a conèixer la troballa més destacat recentment a Bolomor, un bifaç que va ser localitzat en les excavacions de 2016.

Este any es compliran 30 anys d'excavacions a la cova vallera, amb uns resultats que han fet de Bolomor un dels jaciments més importants d'Europa i tot un referent dins en este camp de la història.

La implicació de Josep Fernández amb Tavernes ha estat evident. Més enllà del seu treball en Bolomor es mostra com una persona molt propera a la localitat vallera i s'ha implicat clarament en la divulgació d'este jaciment com un potencial de la zona que s'ha d'obrir al gran públic per donar-lo a conèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari