Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 22 de març de 2018

Tavernes Solidaritat amb el Tercer Món compleix 20 anys repartint ajuda per desenes de països

La oenegé Tavernes Solidaritat amb el Tercer Món ha complit 20 anys oferint la seua ajuda als més necessitats. Durant estes dos dècades d'existència ha aconseguit sumar 322.000 euros per a destinar-los a projectes de cooperació.

Des de l'entitat vallera han indicat que el 60% d'estos fons provenien de donacions i activitats de l'oenagé, mentre que el 40% es correspon amb ajudes d'organismes públics com ara el consistori de la Vall o el Fons Valencià de la Solidaritat.

Un altre mèrit de Solidaritat al Tercer Món ha estat evitar despeses de gestió, ja que tota la seua estructura s'ha mantingut sempre amb el compromisos dels seus voluntaris.

Brasil ha estat un dels països als que més ha ajudat l'oenagé. La meitat de les ajudes s'han anat als projectes socials del país carioca, on la vallera Isabel Grau era missionera.

L'activitat inicial de l'entitat es va centrar en donar suport als centres socials i educatius a les faveles de Sao Pablo. El 36% de les ajudes que han ixit de l'entitat va tenir com a destinació Àfrica. Països com Libèria, Zimbabwe o Moçambic han tingut l'ajuda de Tavernes. El 16% restant dels fons han estat per a diferents projectes a Amèrica per lluitar contra catàstrofes naturals o en suports a entitats espanyoles com Càritas o l'ordre hospitalària dels Germans de Sant Joan de Déu.

Voluntariat
Gràcies a les donacions i la tasca dels voluntaris, des de Tavernes la solidaritat s'ha transformat en ajudes en material mèdic, en projectes educatius o en materials i aliments de primera necessitat.

L'entitat vallera va estar molt involucrada amb la tasca del Sant Josep Catholic Hospital de Monròvia, on va estar l'epicentre de l'epidèmia de Ebola.

Entre 1997 i 2006 els esforços de l'entitat es van centrar en l'obra social Santa Rita de Cassia del Brasil. Del 2007 al 2010 van treballar en la formació de joves i ajudes a persones de la tercera edat al país carioca, a més de col·laborar amb diversos projectes humanitaris a la zona.

Es va adquirir un ecògraf i un electrocardiograma per a Libèria amb l'objectiu de reduir la mortalitat infantil a Sierra Leone i també es va rehabilitar un internat a Guinea Equatorial. El 2009 van millorar l'assistència sanitària de desfavorits a Moçambic i van aportar ajuda a un centre educatiu a Zimbabwe. A Libèria, els ajuts es van destinar a projectes d'educació, sanitat i formació i van donar soport a Equador, Argentina i zones d'Amèrica que van patir catàstrofes naturals. A més, van realitzar una aportació d'aliments destinada a Sierra Leone.

En els últims anys l'entitat també ha prestat la seua ajuda a entitats més properes, especialment a l'ordre de Sant Joan de Déu.


L'oenagé és una mostra que la solidaritat es pot practicar sense excuses, també des de la distància.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari