Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 24 de març de 2018

Xerrades, exposicions, teatre, cultura i música per celebrar el Dia de la Valldigna

Simat acull el proper cap de setmana la celebració del Dia de la Valldigna. El 15 de març està establerta com la jornada en què es va fundar, fa 720 anys, esta subcomarca formada per Tavernes, Simat, Benifairó i Barx. Els actes estan organitzats per la Mancomunitat de la Valldigna, ens del que s'ha deslligat a Tavernes, que, per primera vegada, no participa en esta celebració.

Els actes es desenvolupen a Simat, seu del Monestir de Santa Maria. Arranquen a les 19.30 hores amb la inauguració de l'exposició «No tindrem pau després de dir la guerra», que estarà instal·lada al refectori del propi cenobi.

A les 20 hores del mateix divendres està prevista la presentació del llibre «Misteris a la Valldigna», de Sergi Fem Terreta, que tindrà lloc a l'Almàssera. A les 22 hores l'organització ha programat una visita guiada nocturna teatralitzada baix el títol «A la recerca de la relíquia Perduda». Per a esta activitat cal reservar plaça.

Dissabte, a les 10 del matí, s'obre el «Mercat d'artesania i productes locals» a l'entorn del Monestir de la Valldigna. Les casetes estaran obertes fins a les 22 hores. Entre les 11 i les 13 hores hi ha previstes visites guiades al monestir, també baix reserva. Ja a la vesprada, a partir de les 13.30 hores, està prevista la xerrada «El valencià de la Valldigna", que anirà a càrrec de Joan Giner i que tindrà lloc a l'Almàssera del cenobi.

Entre les 18 i 22 està programat un concert de rock amb l'actuació dels grups «No Name» i «Caps Solts» a la Font Gran, escenari habitual dels actes d'oci a Simat de la Valldigna.

Però això no és tot per al dissabte. A les 19 hores està programada l'actuació del grup Marjal Groove al jardí del Monestir i a les 20 hores hi ha un «aplec» amb la «XIII Marxa amb torxes» i la lectura d'un manifest a les portes del monestir.

Diumenge, a les 9 del matí hi ha una «Passejada de la Dona», des del monestir fins a la Font Menor; A les 11.30 hores se celebra l'acte institucional del «Dia de la Valldigna» a l'església del Monestir. Tornen les visites guiades d'11 a 13 hores, mentre que a les 12 del migdia tindrà lloc l'actuació d'Elies Monxolí amb el conte musical «Odissea del viatge de Ningú», en la pròpia església del Monestir de Santa Maria de la Valldigna. A les 12.30 hores de diumenge està programat un teatre infantil a la Font Gran amb l'obra Terroríficament Divertit a càrrec de la companyia Drac Màgic Teatre. Les celebracions es tanca amb la revetlla a càrrec de l'orquestra «Wonder» a la Font Gran de Simat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari