Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 24 d’abril de 2018

El Govern de Compromís ignora l'informe d'intervenció que apunta a una infracció molt greu


"El Govern de Compromís demostra una vegada més que treballa sense previsió ni planificació per atendre les necessitats del municipi. Però esta vegada esta manera d'actuar l'ha portat a ignorar el compliment de la llei ", explica la portaveu popular Eva Palomares. "Compromís gestiona els recursos públics tard i malament. L'última decisió de Govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna no només és electoralista i demostra la falta de previsió, de prioritats i de criteri, a més és il·legal perquè té informe desfavorable de la Intervenció municipal que qualifica la decisió d'infracció molt greu ", apunta Palomares.


Compromís presumeix de superàvit i li deuria fer vergonya perquè este superàvit únicament és la mostra d'una mala gestió dels recursos públics. La brutal pujada de la contribució, que patim des de l'arribada de Jordi Juan a l'alcaldia, no va suposar inversions reals per a la ciutat. De fet, tal com apunta l'informe d'intervenció de la liquidació de 2017 "destaca que les inversions reals tenen un nivell d'execució el 39% aproximadament". En definitiva, "Compromís només pot presumir de cobrar massa als veïns per donar-los cada vegada menys. De nou veiem que els pressupostos de Compromís són pura ficció i que no responen a les necessitats del municipi ", comenta Palomares.

"La carestia d'inversions i les supervoreres i obres innecessàries han generat el descontentament en la població. El Govern de Compromís creu que encara està a temps d'arreglar-ho amb estes inversions a un any d'eleccions en 22 actuacions express, la majoria improvisades i sense projecte, i per a les que volen invertir tot el que no han fet abans ", valora Eva Palomares.

"La llei està per complir-la i les presses de Compromís pels seus anys sense fer res no són un argument vàlid per ignorar la llei", sentencia la portaveu popular. I en este cas Compromís s'ha botat la llei. L'informe d'intervenció és molt clar al respecte: "la modificació de crèdit que es proposa, pretén finançar inversions financerament sostenibles per un total de 1.659.900 euros, sent molt superiors a les 139.266,86 que pot destinar-se d'acord amb la disposició addicional sisena de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera i utilitzant part de la quantitat que ha de destinar-se a reduir l'endeutament net ". De fet, segons segueix l'informe, l'incompliment d'esta obligació està tipificat com "infracció molt greu".

"La llei és igual per a tots i el Govern de Jordi Joan de Compromís, com a representant de tots els ciutadans, és el primer que hauria de donar exemple en el seu compliment, però, lamentablement està demostrant que la instrumentalitza segons la seua conveniència i per cobrir les seues pròpies caresties", comenta la portaveu dels populars de Tavernes.


El Govern de Compromís encara no compta amb una dotació pressupostària per comprar el sòl de la depuradora, el col·lector segueix estant en l'aire, la piscina sense obrir i els carrers de la part alta de Tavernes sense tocar. A més, gràcies a Compromís, Tavernes ha rebut els turistes estos estius sense llum, amb parcs i voreres destrossats i extremadament deteriorats, i ara el Govern posa una tirolina com a inversió urgent i necessària. En resum, menys infraestructures i servei per més contribució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari