Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 14 d’abril de 2018

El PP, PSPV i EUPV de Tavernes creuen «electoralista» la inversió dels 1,6 milions d'euros del superávit

Eva Palomares i Víctor Borràs critiquen que la «brutal pujada de l'IBI» provoca que sobre diners.
Eva Palomares, portaveu popular.
Víctor Borrás, portaveu socialista.
Eduardo Bononad, portaveu d'EU.


Els grups municipals del PP, PSPV i EUPV a Tavernes de la Valldigna van titllar d'«electoralista» l'anunci del govern local, de Compromís dels projectes que es finançaran amb 1,6 milions d'euros del superàvit del pressupost de 2017. Les 22 propostes van ser presentades en el ple de dilluns passat i només va comptar amb els vots favorables dels nou regidors de l'Executiu.

L'assumpte va entrar al ple per via d'urgència. Ja en el moment de votar si s'aprovava o no aquest tràmit, els grups de l'oposició que per a ells no tenia aquest caràcter. Per al portaveu socialista, Víctor Borràs, «la urgència que realment tenen és l'electoralista. El poden dir, no passa res», indicava.

Per la seua banda, el regidor d'EUPV, Eduardo Bononad, intuïa que la proposta «sembla feta a presses i corrent», cosa que ho demostrava «el fet que siguen conceptes genèrics i amb quantitats acabades totes amb tres zeros».
El regidor d'Hisenda, Perfecte Benavent, per la seua banda, justificava la urgència en els terminis que havia fixat el ministre Cristóbal Montoro per a l'aprovació execució dels projectes. A la petició d'altres regidors que l'assumpte es debatés en el següent ple, tant Benavent com l'alcalde, Jordi Juan, van assegurar que «perdem 34 dies, un temps molt valuós quan es tracta de qüestions administratives».

Una volta van passar a debatre la qüestió, la portaveu del PP, Eva Palomares va voler «donar les gràcies» als veïns de Tavernes perquè «estes inversions ixen de la brutal pujada de la contribució duta a terme per Compromís» per posteriorment acusar el govern d'executar «una prevaricació», en tant que aquesta modificació «compta amb un informe desfavorable d'intervenció».

El socialista Borràs, a més d'insistir en el caràcter electoral de la proposta lamentava que aquest document no s'hagués consultat amb l'oposició o fins i tot amb els veïns mitjançant un procés de participació. Per al regidor del PSPV, «hi ha prioritats més importants en el municipi com la liquidació de la piscina o la construcció del mur del riu Vaca». També demanava una rebaixa de l'IBI perquè «la mateixa urgència que han tingut per aprovar este projecte d'inversions podrien haver-la aplicat per baixar el tipoimpositiu de l'impost».

Lliurament d'actes

El ple de la nit de dimarts a Tavernes de la Valldigna va servir perquè la regidora del govern, Llum Sansaloni s'acomiadés, en renunciar al seu càrrec. El seu últim acte com a edil de l'executiu va ser lliurar a la regidora Eva Palomares les actes de totes les juntes locals de seguretat des del 2012, uns documents que la popular feia temps que reclamava i que el Síndic de Greuges va obligar a donar en una resolució.


Font: Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari