Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 20 d’abril de 2018

La falta de ajudes econòmiques paralitza des de fa dos anys el centre ambiental de Tavernes

L'espai es va idear per donar continuïtat a la millora de l'entorn de la Torre de Guaita i el consistori sosté que treballarà per mantindre el projecte.

Imatge actual del centre ambiental de Tavernes. LP

El projecte de construcció d'un Centre Blau, al costat de la Torre de Guaita de la Platja de Tavernes de la Valldigna, segueix en el dic sec. Es tracta d'un espai que es va concebre al costat de la Torre de Guaita com a recinte per interpretar el turisme i el medi ambient i augmentar així l'oferta per als visitants.

Per ara no hi ha novetats que facen pensar que es pose en marxa este projecte que es va anunciar ara fa dos anys, just quan es va inaugurar la remodelació de l'entorn de la Torreta situada a l'entrada de la costa vallera.

Tal dia com avui, fa just dos anys, s'inaugurava la posada en valor de l'entorn de la Torre de Guaita i s'anunciava la creació d'un centre ambiental. Des de la Vall es va indicar que després de la remodelació de l'entorn de la torre, s'anava a completar el mateix amb la realització d'un Centre Blau.

L'entorn de la torre de guaita compta amb horts que estan sense cuidar i on hi ha espècies resseques

L'objectiu, segons es va dir, era adequar una antiga caseta, que va ser adquirida pel consistori, en un centre en el qual poder conscienciar les persones en la necessitat de tenir cura del medi ambient i respectar l'entorn. Es va parlar que el centre seria accessible.

A més es va comentar que en ell hauria horts i camps amb arbres fruiters per divulgar els cultius propis de la zona. Estos espais van ser adequats amb un taller ocupacional que va preparar part de la parcel·la de la caseta amb reg per degoteig, lones que evitaven la proliferació de males herbes i passarel·les de fusta.

Espais sense conrear
D'aquelles actuacions encara queda el jardí vertical que es va plantar en els murs que envolten el perímetre de l'immoble, però els horts estan sense cultivar i en ells s'amontonen espècies resseques. Fonts pròximes a l'executiu local han confirmat que el projecte està sobre la taula, però que estan a l'espera de poder accedir a alguna ajuda que permeta posar en marxa la idea d'un Centre Blau. Per ara esta inversió, a pesar estar anunciada, no ha entrat en les prioritats del govern.

Altres projectes s'han anunciat a la costa vallera, com és el cas del drenatge del Llac de la Goleta, la prolongació del Passeig de les Arenes, la col·locació de jocs infantils o l'ocupació de terrenys de la futura segona fase del col·lector de la platja .

El Centre Blau es va planejar com una continuïtat a la inquietud per oferir un turisme sostenible i compromès amb el medi ambient. La idea lligava amb l'obtenció de les banderes blaves a les platges de la Vall, com a exemple de cura pel medi ambient.

Dos anys després no hi ha res concret i el centre segueix sent una caseta de camp amb una parcel·la abandonada. L'entorn de la Torre de Guaita va ser remodelat i inaugurat a mitjans d'abril de 2016. Es va adequar un sender per accedir a este entorn des del Camí Marenys i la carretera.

També es va col·locar una plataforma de formigó per fer accessible la zona, es va adequar un estany en el qual es van albergar oques al costat d'este monument, es van disposar panells informatius i un mur de ferro en el qual les persones amb dificultat visual pogueren reconèixer la història de la torre.

Tot això es va realitzar amb una inversió de 50.000 euros i l'acte inaugural van assistir representants del Consell i Diputació. La idea d'un centre ambiental a la costa vallera haurà d'esperar a veure si hi ha implicació d'organismes supramunicipals.


1 comentari:

  1. Al Ajuntament y concretamente al ya famoso regidor LLacer lo único que les interesa ahora es la Coca del Bolomor y punto.

    Y les da igual que la Playa y el Pueblo estén súper abandonados, ya que para ellos eso no es ningún problema.


    Subirse ellos el sueldo y a los demás a pagar a pagar y más que a pagar cada vez más impuestos.



    Tenían que venir a Tavernes los del Programa de Investigación o los de Callejeros y que grabaran un reportaje para que vieran la pura y verdadera realidad que estamos viviendo todos los vecinos/as de Tavernes desde que llegaron al gobierno éstos de Compromís hace ahora siete años para gobernar el Ajuntament de Tavernes.


    Ya que por culpa de la irresponsabilidad y la mala gestión por parte de los ya famosos circo de Compromís, están convirtiendo la ciudad vallera de Tavernes de la Valldigna en una isla desierta, alejada del Turismo y los vecinos/as de Tavernes.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari