Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 14 d’abril de 2018

La rehabilitació de l'IES Jaume II de Tavernes no arribarà abans de 2 anys

Govern i oposició s'enfronten al negar-se l'executiu a crear una comissió informativa entre tots els partits i la comunitat educativa.

La situació que es viu amb les deficiències de l'IES Jaume II el Just va generar un dur enfrontament en l'últim ple entre el govern de Compromís i els dos principals grups de l'oposició, PP i PSPV. El debat va servir perquè l'alcalde, Jordi Joan, deixés clar que la rehabilitació integral del centre no arribarà ni a 2019 ni el 2020 perquè «cal passar per molts tràmits però ja hem encés la metxa».

La corporació municipal va aprovar amb unanimitat adherir-se al Pla Edificant i sol·licitar la construcció de nova planta de l'institut valler. També s'inclouen actuacions a la resta de centre escolars públics com el menjador de Sant Miquel, reparar les filtracions en el Divina Aurora, el menjador i pati de Magraner, el tancament i els lavabos d'Alfàndec o les filtracions de l'IES Valldigna.

Fins a este punt tot va ser correcte des del punt de vista polític. La gresca va arribar quan PP i PSPV, de manera conjunta, van sol·licitar la creació d'una comissió d'informació sobre l'IES Jaume II, però l'executiu no la va acceptar. Tots dos grups volien una comissió formada per la comunitat educativa i tots els partits de la corporació. Des del govern van considerar que ja s'havia votat la reconstrucció de l'institut i que aquesta funció de seguiment li corresponia a l'executiu.

El to del debat va ser en augment. Des del PSPV, Pilar Altur va demanar que es tingués present l'opinió de la comunitat educativa i de tots els partits. Eva Palomares, del PP, va ser més contundent i va afirmar que pretenien «desbloquejar la reforma de l'Jaume II, implicar els agents que tenen a veure en l'educació, al Consell Escolar, a l'oposició i fer que el govern es pose les piles».

La regidora d'Educació, Bea Ferreres, va replicar a l'edil popular acusant el seu partit de no haver fet res per aconseguir la rehabilitació de l'institut indicant que «el Jaume II no va estar en la primera edició del programa perquè no hi havia res preparat», culpant així a la Conselleria que fins a 2015 depenia del PP. L'alcalde, Jordi Juan, va cridar a l'ordre diverses vegades. El primer edil va assenyalar que no es va realitzar una reunió entre representants de l'institut i els portaveus dels partits a l'oposició «perquè no entenia el perquè havia de fer-se».

Des d'EUPV, Eduardo Bononad, va demanar calma i va afegir que no estaria de més veure la possibilitat de mantenir el gimnàs i la sala d'actes, tal com demanen des del centre educatiu. En la rèplica, Altur ha indicat que amb la proposta volien transmetre la inquietud de la comunitat educativa perquè «no volem mirar enrere, simplement que s'estudien aquestes inquietuds». Palomares va afirmar que només demanaven «diàleg, informació i enteniment».

Juan va recordar que s'havia aprovat sol·licitar fer l'institut de nova construcció i va demanar coherència, ja que «hem aprovat per unanimitat un acte administratiu. L'Ajuntament ha votat per un institut nou. Una cosa són els desitjos personals i una altra el que és raonable». El primer edil ha matisat que el seu equip de treball ja ha realitzat moltes reunions i va afegir que «el govern no és un facilitador de reunions» respecte a la intenció d'organitzar una trobada amb la presència de totes les parts implicades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari