Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 31 de maig de 2018

CSIF alerta de l'escassetat d'ambulàncies SAMU al litoral i urgeix a la Conselleria a reforçar el servei este estiu

El sindicat explica que un vehicle atén tota la costa de la Ribera; l'altra, la de Gandia; i un a mitja jornada, la d'Oliva.

El sindicat CSIF alerta de l'escassetat d'unitats del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) en els municipis del litoral sud de la província de València, segons han informat a través d'un comunicat. "Esta situació s'agreuja en els mesos d'estiu, quan el nombre d'habitants es multiplica", han afegit les fonts, de manera que la central sindical urgeix a la Conselleria de Sanitat "a reforçar el servei a partir del proper mes de juny per garantir l'atenció adequada als usuaris ".

CSIF explica que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base a Sueca, que cobrix des del Perellonet fins a Tavernes Blanques. Abasta també Cullera, "un municipi que passa de 25.000 habitants durant tot l'any al voltant de 200.000 a l'estiu". Esta situació també dispara els serveis de SAMU. No obstant això, de moment no ha rebut reforços, afegeixen. CSIF assenyala que una situació similar passa a Gandia, el terme municipal també ronda els 200.000 residents en els mesos estivals. No obstant, la dotació de SAMU no augmenta i es limita a la unitat de què disposa durant tot l'any, que igualment atén els serveis en municipis propers com Xeraco o Xeresa.

La central sindical apunta que la "precarietat" afecta igualment al municipi costaner d'Oliva, amb un vehicle SAMU disponible només 12 hores. La central sindical considera que, "com a mínim, hauria d'ampliar-se aquest servei a l'estiu les 24 hores". Per això, CSIF urgix a la Conselleria de Sanitat a dotar de més unitats les actuals bases del SAMU que atenen la costa sud de la província de València. També planteja la instal·lació de noves unitats en poblacions concorregudes, com la de Tavernes de la Valldigna, per disminuir el temps d'assistència i millor l'atenció als usuaris.


1 comentari:

Escriu el teu comentari