Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 8 de maig de 2018

El Govern de Jordi Juan no convoca cap Taula de Coordinació sobre Violència de Gènere des que es va constituir en 2015

El Govern de Compromís demostra una vegada més que és el Govern de la foto i el de no treballar. En este cas, la deixadesa del Govern de Jordi Juan arriba a la coordinació dels actors socials per combatre la violència de gènere, en un àmbit molt sensible que requereix d'implicació, coordinació i informació. "El Govern de Compromís de Tavernes no ha convocat cap Taula de Coordinació sobre Violència de Gènere des que es va constituir el 2015, com reconeix en un escrit l'exregidora de Seguretat, Llum Sansaloni. Una taula que s'hauria d'haver reunit cada sis mesos, no s'ha convocat per part de Jordi Juan ni una sola vegada ", comenta Eva Palomares, portaveu del Partit Popular. Les reunions multidisciplinàries en matèria de violència de gènere, en què haurien de participar tots els recursos establerts en el municipi (regidories competents en matèria de seguretat, educació, serveis socials o sanitat, serveis sanitaris i / o educatius; CM24h, OAVD, PEF ...) es van crear per a efectuar propostes d'intervenció integral en l'àmbit local contra la violència de gènere i per veure si els procediments de coordinació i derivació estan funcionant.

"La Taula de Coordinació sobre Violència de Gènere -constituïda el 2015 amb una finalitat preventiva al detectar-se que moltes dones no denuncien-, anava a coordinar tots els recursos municipals però el Govern de Jordi Joan no l'ha convocat cap vegada. Esta ferramenta fonamental per prevenir s'ha quedat en paper banyat ", explica la portaveu dels Populars.

Una vegada més el Govern de Compromís demostra que només apareix a la foto però no en el treball del dia a dia. "La col·laboració entre els diferents agents socials a través d'esta taula és fonamental per prevenir i reduir els casos de violència de gènere, però el senyor Juan i el seu Govern, de nou, l'únic que han fet és fer-se la foto, constituint la taula per després deixar-la morir sense cap activitat, amb tres anys constituïda però buida de contingut i de reunions ", detecta Palomares.

"Exigim coherència i treball, sobretot en assumptes tan sensibles com este en què la coordinació dels agents socials és fonamental per prevenir. El Govern disposa d'un recurs que no utilitza per deixadesa, com sol ser habitual", comenta Palomares.

Tres anys sense sol·licitar assignació a VioGen

També crida l'atenció que Compromís haja tardat tres anys en sol·licitar que la Guàrdia Civil assigne a la Policia Local per primera vegada els primers casos de violència de gènere. El Govern de Jordi Juan hauria d'haver sol·licitat l'assignació de víctimes a la Guàrdia Civil el 2015, però no ho ha fet fins al 2018, justament uns pocs dies després que la regidora del Partit Popular de Tavernes, Eva Palomares, sol·licitara informació al respecte. Casualitat? No ho creem.
"La plantilla de la Policia Local de Tavernes disposa de policies locals formats en violència de gènere i en l'aplicatiu del Ministeri des de fa anys i no ens expliquem perquè encara Tavernes no disposara d'un policia assignat als casos de VioGen", explica Palomares. En tres anys el Govern de Compromís només ha funcionat com ho fa sempre, quan el Partit Popular des de l'oposició força a que ho faça. Fins que el grup popular no va demanar la documentació sobre els casos de violència de gènere i la gestió per part de la policia local tots els actors socials estan fent la seua faena menys el Govern de Compromís.

1 comentari:

  1. Estos de Compromis solo sirven para hacer teatro, prueba de ello son las fotos de J.J. en el Pegoli de Denia comiendo Gambas, y luego mas tarde aparece atra foto de J.J. en plan prepotente fumándose un Puro.
    Y por ultimo el numero que propone de FUMAR EN LA PLAYA.
    Que Dios nos pille confesados que igual a J.J. le dar por proponer también que no quemen en los campos las podas hechas en los arboles, al fin y al cabo también hay humo.
    Que nadie se preocupe que no van ha hacer lo que corresponde, están acostumbrados a ir contra corriente en todo, menos en sus sueldos

    ResponElimina

Escriu el teu comentari