Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 25 de maig de 2018

Què fem en el bou?

Hem vist a la premsa que Osborne planteja canviar d'ubicació el bou enderrocat de Tavernes.
L'empresa espera poder reunir-se amb l'ajuntament per analitzar la situació després de patir un segon sabotatge en un any i mig. Tot iique la tanca està actualment en un terreny privat.
El senyal de Tavernes, va ser enderrocada després que Arran tallara els ancoratges.
Osborne, l'empresa propietària del bou que corona un xicotet monticle al terme municipal de Tavernes de la Valldigna, que va ser enderrocat fa unes setmanes pel grup independentista Arran, està estudiant diferents possibilitats per al futur de la figura. Fonts de la marca, consultades per aquest diari, asseguren que, actualment, sobre la taula hi ha totes les possibilitats, que van des tornar a restablir la figura, amb el perill que, com ja ha passat, la tornen a serrar, fins traslladar-la a una altra ubicació menys accessible per evitar nous atacs.

En tot cas, el desig d'Osborne és posar-se en contacte amb l'Ajuntament i tractar de buscar conjuntament una sortida, ja que la inversió per a restablir de nou el cartell frega els 70.000 euros.

El monticle en el qual es troba la silueta del bou, ara enderrocada, és de propietat privada. La pròpia senyal és un element que està declarat com a Bé d'Interès Cultural, per la qual cosa gaudeix de protecció.

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, ha assegurat, que tota decisió respecte a la figura del bou enderrocat correspon a la seva propietària, és a dir, la marca de licors Osborne. «És una figura privada que està en una parcel·la privada, ahí l'ajuntament no té res a dir», indicava.

Respecte a consensuar una nova ubicació, Llàcer assegura que les possibilitats del municipi per oferir un espai són «escasses», ja que es tracta d'enclavaments poc accessibles i on la tanca no tindria la visibilitat que pretén donar-li la marca.

El bou va ser derrocat per Arran el passat 29 d'abril, en diumenge, en una jornada de forts vents després que el grup Arran Serrara prèviament la base.

Era la segona vegada en poc més d'un any que aquesta figura patia un sabotatge per part d'aquesta formació. A més, feia tot just vuit mesos que l'empresa Osborne havia tornat a aixecar la figura després d'aquell atac.

Els veïns del municipi s'han mostrat veritablement molestos amb aquesta acció, ja, que, lluny de la simbologia que cadascú li vulgui donar, per als vallers la figura forma part del seu paisatge des de fa dècades i és el senyal més clar que s'està arribant a casa quan es viatja per la N-332, en tant que es troba al costat d'aquesta via.

En altres punts d'Espanya, la figura de la reconeguda marca també ha estat objecte de nombrosos atacs.

Font: levante-emv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari