Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 11 de maig de 2018

Una sentència permet a Tavernes construir el col·lector contra inundacions de la platjaLa justícia dóna la raó, de moment, a l'ajuntament, i no paralitza els tràmits per ocupar els terrenys, com demanaven els propietaris. El magistrat considera que l'obra té un interés general per sobre del particular dels demandants.

El tràmit per iniciar la construcció del col·lector contra inundacions de la platja de Tavernes de la Valldigna continua, almenys de moment, endavant. El jutjat del contenciós administratiu número 9 de València ha desestimat el recurs que va presentar un grup de propietaris dels terrenys pels quals transcorrerà aquesta infraestructura i el vial perimetral que s'habilitarà a sobre, a l'est del nucli urbà del litoral valler. Els afectats demanaven la suspensió cautelar de l'ocupació de les parcel·les per part de l'ajuntament fins que es resolga la demanda principal, el que hauria paralitzat el procés i, per tant, retardat l'inici de les obres.


La sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, és molt contundent en afirmar que l'interès públic que genera la construcció de la carretera, que descongestionarà el trànsit de la trama urbana de la platja, està per sobre de l'interés particular dels propietaris . A això se li suma que el col·lector evitarà que se seguisquen produint els episodis d'inundacions que es generen quan apareixen pluges més o menys forts.


L'escrit judicial recorda, i així ho reconeixen els mateixos propietaris, que el PGOU del municipi preveu que sobre els terrenys afectats s'execute una carretera que donarà sortida als vehicles que circulen per la zona nord de la platja. «Per tant, es tracta de terrenys que, per la seua qualificació, ja no poden ser explotats pels demandants i que estan destinats a ser adquirits per l'administració municipal per a l'execució del vial en qüestió», insisteixen des del jutjat. Per tant, prossegueix, «no s'aprecia un concret perjudici per als interessos dels demandants». Afegeix, a més, que, en canvi, «sí que s'aprecia un perjudici per als interessos generals en la suspensió dels actes administratius impugnats, el que impediria el començament de les obres d'execució de la carretera».


La resolució conclou que, en tot cas, l'assumpte que es podria aclarir és «la forma o quantia en què han de ser retribuïts» aquests terrenys per part de l'ajuntament als seus amos. A més, apunta que, independentment que el consistori ocupe de manera immediata les parcel·les, «hi ha mecanismes de reparació legalment establerts, mitjançant els diferents interessos de demora previstos, en relació amb la fixació o pagament del preu just», assenyala de manera literal l'escrit judicial. Això, per tant, fa innecessària la suspensió cautelar de l'ocupació.


En tot cas, cal aclarir que, independentment que es rebutge la suspensió cautelar, una decisió contra la qual cap recurs, el procés del contenciós administratiu per tractar que s'anul·le aquest tràmit administratiu segueix endavant.


Els propietaris, segons es llegeix en l'escrit del recurs que van presentar fa uns mesos davant el jutjat i al qual també hem tingut accés, consideren que el mètode que ha escollit el consistori per fer-se amb els terrenys, l'ocupació directa, suposa «una flagrant infracció de llei», ja que aquest mecanisme es preveu per sectors en què no hi ha previst cap PAI. No és el cas, insisteixen, de la zona. Al·leguen que l'expropiació s'hauria d'haver fet mitjançant el desenvolupament d'aquest programa urbanístic. També creuen que «no hi ha interés general que justifique l'adopció dels actes administratius», alguna cosa en el que no estan d'acord els jutjadors.Pròrroga del permís


Els regidors d'Urbanisme, Josep Llàcer, i Hisenda, Perfecte Benavent, van mantenir ahir una reunió amb el cap de la demarcació de Costes de la Comunitat Valenciana, Antonio Cejavo, per avançar en la sol·licitud de pròrroga per obtenir l'autorització d'abocaments de l'aigua procedent del col·lector, un altre tràmit important per avançar en les obres.


El rebuig a la suspensió permet a l'ajuntament de seguir els tràmits previstos per iniciar els treballs. Fa unes setmanes es van signar les actes d'ocupació i s'està a l'espera que les parcel·les s'inscriguen definitivament a nom de l'ajuntament. Un cop això passe, s'intentarà avançar amb el conveni amb la Generalitat, que sufragarà part de les obres, i altres tràmits administratius. S'espera poder començar després de l'estiu.


1 comentari:

  1. No veremos hecho el colector mientras mande Compromis. Son un gobierno tortuga

    ResponElimina

Escriu el teu comentari