Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 23 de juny de 2018

El 6 de juliol coneixerem a la Fallera Major de Tavernes 2019

Hem vist a la premsa que la nova representant de les festes falleres de la Vall prendrà possessió el novembre i el seu regnat serà el més curt dels últims anys.
Tavernes de la Valldigna ultima els tràmits per elegir el seu fallera major per al 2019. La Junta Local Fallera (JLF) ha anunciat que el proper 4 de juliol es podran lliurar els sobres de les candidates a ocupar aquest càrrec. Les candidatures s'han de formalitzar aquest dia entre les 20 i les 21 hores a la seu de la Junta, per poc temps després donar a conèixer el nom de la festera escollida.

La JLF ha anunciat un canvi a l'exercici que li correspondrà a la màxima representant de les Falles de la Vall en 2019. Bàsicament, aquest canvi rau en la durada del seu càrrec.
La fallera major de 2019 prendrà possessió després que l'actual fallera major, Begoña Bononad, s'acomiade al mes de novembre. La fallera de 2019 deixarà el seu càrrec quan es realitze la trucada telefònica que anuncie la fallera major de 2020, que serà al mes de juny de 2019.

Així doncs, serà un regnat més breu de l'habitual. La fallera major de 2019 gaudirà de les Falles, però no estarà en actes com el de la processó del Santíssim Crist de la Festes Patronals, la festa del Pilar de la Guàrdia Civil o el Mig any faller.

Posada en pràctica
Javier Fons, coordinador de la Federació de Falles, assenyalava que aquest canvi en la presa de possessió i comiat com a fallera major es portava estudiant des de fa anys, i s'ha decidit posar-ho en pràctica en l'exercici de 2019.

De fet en les bases per optar a ser fallera major ja s'especifica la brevetat del càrrec que només afectarà al 2019. El seu regnat abastarà de novembre de 2018 a juny de 2019.

A partir d'aquí, la durada del càrrec de fallera major ja es regularitzarà i durarà un any. Divendres, 6 de juliol, es realitzarà la trucada telefònica per comunicar el càrrec a la nova fallera major de Tavernes de 2019. Serà a la sala de plens de la Vall a les 20.30 hores.

Barem d'elecció
La JLF ha establert uns barems que puntuen per elegir la fallera. Aquests criteris passen per valorar l'antiguitat com falleres, la seva participació en la JLF, els anys que ha exercit algun càrrec en la seva comissió o si ha estat fallera major infanil de Tavernes.

Fa unes setmanes la Federació de Falles decidir funcionar sense president en no presentar-se cap candidat. Un equip integrat per components de totes les falles de la Vall s'ocuparia de regir la federació sota la figura d'un coordinador. Un cop solucionat el buit a la presidència, es treballa ara per designar a la fallera major de 2019.

Font: las provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari