Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 26 de juliol de 2018

El Grup Popular va organitzar la primera xerrada a Tavernes per informar els veïns sobre l'afecció del Pativel a Tavernes i a la Comunitat Valenciana

El Grup Popular va organitzar la primera xerrada al municipi sobre l'afecció del Pativel (Pla d'Acció Territorial d'Infraestructura Verda del Litoral) davant la falta d'informació per part del Govern de Compromís sobre esta nova normativa que afecta el territori i l'economia local de Tavernes. Els Populars de Tavernes porten sol·licitant esta informació des 2017 i a hores d'ara encara no hi ha un informe dels tècnics municipals que detalle com afecta realment a la costa de Tavernes malgrat figurar com un dels municipis sobre els quals recau el Pativel.

Eva Palomares, portaveu dels Populars de Tavernes durant la seua intervenció.

Tal com van informar als veïns Eva Palomares, portaveu dels Populars de Tavernes, i Elisa Díaz, diputada i portaveu de Territori i Habitatge dels Populars a les Corts, el Pativel acaba amb els projectes de futur en bloquejar i desprogramar sòls i projectes urbanístics al marge de l'interès general. "S'ha tramitat sense participació pública i d'esquena als municipis i als ciutadans", comentava Díaz.


Els regidors populars Domingo Pérez, Mario Enguix i Maria Císcar.

La diputada i portaveu de Territori i Vivenda, Elisa Díaz durant la seua intervenció.


"La xerrada s'ha organitzat després que el Pativel s'aprovés per la porta de darrere, saltant-se el procediment habitual, contestant a les al·legacions amb posterioritat a la seua aprovació i amb un text genèric que realment no respon a les al·legacions que vam presentar els Populars de Tavernes. I després de tenir constància que el Govern de Compromís de Tavernes no ha sol·licitat l'elaboració d'un informe en què es detallen tots i cadascun dels punts que afecten la costa vallera amb l'aprovació del Pativel, ja que Tavernes és un dels municipis afectats amb més de 1,3 quilòmetres de la seua costa dins d'este programa ", explicava Palomares en la xerrada.

“Anem a sol·licitar a Compromís que encarregue l’elaboració del informe que no existeix”

"Els municipis han sol·licitat este informe per valorar la seva repercussió. A Tavernes ni existeix ni ho han sol·licitat. Anem a sol·licitar al Govern de Compromís que siga responsable amb el futur de la ciutat i encarregue la seua elaboració per aclarir els efectes reals sobre la costa de Tavernes ", va afegir la portaveu dels Populars de Tavernes. Per la seva banda, Elisa Díaz, va explicar els defectes de forma de la nova normativa així com la manca de participació en l'elaboració de la mateixa, aspectes que han portat el Partit Popular a posar un recurs contra l'Pativel.


"Després d'un mes des que va entrar en vigor el PATIVEL, ja estem veient com licitacions que estaven en tràmit per xiringuitos s'han anul·lat per aplicació del PATIVEL, ja no hauran xiringuitos on abans els havien, ni es podran practicar esports nàutics en platges en les que abans sí que era possible, ni accedir amb els nostres gossos a platges on sí que estava permès, veiem com desenvolupaments urbanístics que protegien pinedes senceres i les feien més accessibles, més visitables, esdevenen purs abocadors per l'abandó del nostre litoral en aplicació del PATIVEL. Perquè el Pativel no protegeix, abandona el nostre territori. Ho han venut com un Pla contra l'especulació del totxo, quan portem anys amb una normativa que no permet desenvolupaments urbanístics desmesurats i que no tinguen en compte el nostre medi ambient ", explicava Díaz.

Eva Palomares i Elisa Díaz es van oferir per informar i ajudar a esclarir l'afecció real a Tavernes malgrat el obscurantisme del Govern de Compromís sobre la nova normativa. "No ens expliquem com entra en vigor una normativa tan agressiva amb el futur dels municipis costaners i el Govern de Compromís de Tavernes no informe als seus ciutadans ni durant el període d'exposició pública ni després de la seua aprovació, però el més greu és que no haja sol·licitat ni un sol informe sobre la seua afecció real. Què amaguen? ", comentava Palomares.

"El Consell del Botànic, PSPV, Compromís i Podem, era tan conscient del mal que anava a produir a milers de persones que va evitar la participació ciutadana. No va existir cap tràmit per demanar les diferents opinions dels interessats i / o afectats pel PATIVEL, ni tan sols dels ajuntaments. Este tràmit hauria d'haver estat previ al de "informació pública", però el que es va produir en el Nadal de 2016 va ser una publicació, amb nocturnitat i traïdoria, per sotmetre el text a "consultes, participació i informació pública", TOT en un mateix tràmit, amb un sol termini per al·legar, convertint les aportacions que podrien haver-se tingut en compte prèviament, en al·legacions directament ", explicava Díaz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari