Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 19 de juliol de 2018

El SPPLB denuncia la persecució del Govern de Jordi Juan a policies amb sancions anul·lades pels jutjats

L'alcalde Jordi Juan amb el cap de la Policia Local, Miguel Àngel Chofre.


El sindicat SPPLB de Tavernes denuncia la persecució sofrida pels 4 policies locals que van ser expedientats i amb sancions anul·lades per diversos Jutjats del Contenciós Administratiu de València. Tots ells van ser tramitats pels mateixos inspectors, que casualment dies després de ser nomenats van veure anul·lades les seues oposicions per sentència també estimada a l'SPPLB i recorreguda per l'Ajuntament.

Els judicis van tindre lloc a les dates 9 de gener de 2018 15 de febrer i 2 de juliol de 2018, i d'elles es va derivar l'absolució dels policies afectats per diversos vicis greus en el procediment, com era vulneració del dret de defensa i l'absència d'abstenció del Secretari en un d'ells tot i tenir interès directe en l'assumpte.

Les sentències són fermes en no sobrepassar les sancions imports superiors als 30.000 euros com fixa la Llei de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, però no content l'Ajuntament de Compromís amb les sentències fermes d'absolució, va decidir recórrer les dues primeres, destinant diners públics a perseguir l'estabilitat laboral i sostenibilitat familiar dels funcionaris, demostrant interès maliciós en l'assumpte.

Recordem que en altres ocasions van ser denunciats per diversos sindicats fets que demostraven actuacions motivadores d'expedients per al cap de la Policia Local i els mateixos inspectors que van instruir els expedients en qüestió, no arribant la que era regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ni a tan sols a investigar-ho. Però en canvi davant la petició d'expedient davant dels policies de l'escala bàsica, la resposta és iniciar-los immediatament i no respectar els seus drets fonamentals.

La sorpresa d'aquest sindicat ha estat l'actitud d'aquest Govern a no conformar-se en una sentència judicial que posa al jutge com a actor neutral de fets que afecten al sosteniment de cadascuna de les famílies dels policies afectades i als quals els ha donat la raó , sinó que el que ha buscat és, tot i ser ferms i sense possibilitat de recursos, utilitzar diners dels contribuents per sufragar les despeses d'advocats de l'Ajuntament que ascendeixen pels judicis ja celebrats a més de 12.000 euros de moment, gairebé més que l'import de les sancions imposades als policies locals, amb l'únic objectiu de perseguir les nòmines dels policies afectes. Però aquests recursos només han servit per malgastar diners, ja que no hi havia la possibilitat de presentar-los i així els han estat respostos pel tribunal.

Segons l'opinió d'aquest sindicat, això demostra arbitrarietat i discriminació en la iniciació d'expedients, que es reserven a només un sector de funcionaris als quals es persegueix castigar, actitud vergonyosa i de poc servei públic que utilitza l'erari públic per a fins foscos.

A l'sentenciar els Jutjats que s'han vulnerat els drets dels policies locals defensats pel SPPLB, suposem que l'Ajuntament amb el mateix zel revisarà i corregirà segons el règim disciplinari, les actuacions dels funcionaris que com a instructor i secretari van actuar d'aquesta manera irregular que tant ha costat econòmicament a l'Ajuntament amb l'import indicat, a més de la condemna en costes en els tres processos judicials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari