Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 18 de juliol de 2018

La gerent admet que l'Hospital de la Ribera funciona «pitjor» després de la reversió

La nova responsable del departament de salut de la Ribera, Isabel González, nomenada per l'actual ministra de Sanitat Carmen Montón en la seua etapa de consellera valenciana, va reconèixer el passat 28 de juny, durant la reunió de la junta de comandaments d'Alzira, que les llistes d'espera del seu centre no van bé: «Tenim pacients molt vells en llista d'espera». A continuació, González va admetre que el percentatge de pacients que esperen més de 30 dies ha augmentat, mentre que els pacients que són atesos ràpidament, és a dir, en menys de 30 dies, ha disminuït considerablement. «Ara mateix tenim (1) 35,60% pacients que esperen més de 30 dies i l'any passat eren un 25%», va argumentar.

Isabel González, Gerent de l'Hospital de la Ribera


Segons la gravació a la qual ha tingut accés EL MUNDO i les fonts que van escoltar l'al·locució, Isabel González no va dissimular les dades, tot i que va intentar no entrar massa en detall, perquè l'augment de la demora és tan evident que no s'ha pogut amagar. Fins i tot va arribar a dir que «tot i que el nombre de pacients no augmenta, sinó que disminueix, sí que augmenta la llista d'espera». En concret va assenyalar en la reunió que «l'activitat de l'hospital no s'ha mantingut, ha baixat respecte al primer trimestre un 10% respecte a l'any anterior», i va destacar amb xifres concretes que en el segon trimestre de 2018, amb la gestió directa de Conselleria s'ha atès a 29.911 pacients mentre que en el mateix trimestre de l'any anterior es va atendre a 31.549 pacientes.

500 treballadors més

Una circumstància que ha provocat que amb menys persones ateses i més personal haja augmentat la llista d'espera. S'ha de recordar que s'ha contractat a prop de 500 persones més, després que el centre fos assumit per la sanitat pública. En un altre tall de la gravació, González va confirmar que com a conseqüència d'esta situació, «en el segon trimestre del 2018 teníem una demora mitjana de 41 dies i si la comparem amb any passat el mateix trimestre estem pitjor», tot i que a continuació, la directiu de la Ribera va intentar treure ferro a les males estadístiques i va afegir que «si la comparem amb el primer trimestre d'aquest any que gestionava Ribera Salut, estem una miqueta pitjor però no tant». És a dir, comparant amb l'any anterior, la dada és mala, i respecte al trimestre anterior, també és mala, «però no tant», va matisar la responsable de la nova gestió pública de l'hospital de Alzira.

En la reunió de comandaments del 28 de juny estaven presents pràcticament tots càrrecs intermedis del departament i van poder compartir impressions amb la gerent, per exposar la valoració dels primers tres mesos del centre. Durant la trobada i, de forma significativa, el subdirector mèdic, Miguel Barber, va intervenir amb una valoració molt dura contra la gestió pública de l'hospital: «Des que estem este nou equip, hem fet 480 noves contractacions des de l'1 d'abril. Si les consultes no van molt bé i hi ha menys pacients, l'activitat quirúrgica es manté més o menys, però tenim més llista d'espera ... alguna cosa passa ací », va assegurar.

Barber va confessar, amb la seua argumentació, que la gestió hospitalària que s'ha aplicat per Isabel González està obtenint pitjors indicadors malgrat que s'ha contractat a més personal que en el període 'públic-privat'. Curiosament, no és la primera vegada que Isabel González, admet que la gestió concessional funcionava bé. Quan ostentava el càrrec de directora general d'Alta Inspecció Sanitària, abans de ser nomenada gerent, ja va utilitzar l'Hospital de la Ribera -quan era una concessió administrativa com a model de com fer bé la feina clínic mentre explicava als gerents dels departaments sanitaris la necessitat de realitzar més intervencions quirúrgiques a les tardes i els dissabtes. Els comentaris que va fer públicament González es van centrar en què calia treballar com Alzira «perquè es treballava molt i bé». Un argument que va cridar l'atenció dels directius especialment quan la responsable de la Conselleria va al·ludir que a l'Hospital de la Ribera s'operava tardes i dissabtes i que la resta d'hospitals havien de fer el mateix. L'argument de González es va basar que les intervencions vespertines i durant els dissabtes a la Ribera no només se cenyeixen a les Urgències com a la resta d'hospitals, també es programa cirurgia de tot tipus, sobretot per a les especialitats amb més demanda com Traumatologia , Cirurgia General o Oftalmologia.

FONT: El Mundo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari