Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 2 de juliol de 2018

Mil euros redons contra el càncer

Àlex i Saül, als extrems de la imatge, lliuren el xec a l'AECC. Levante-EMV
Pizzes solidàries a Tavernes. Dos germans de Tavernes de la Valldigna han portat a terme una iniciativa solidària que consistia en la venda de pizzes, el producte que ofereixen en el seu negoci del municipi, a tres euros. Els beneficis van anar a parar de forma íntegra per l'assemblea local de l'Associació Espanyola contra el Càncer. La jornada va ser tot un èxit, tot i la extenuació que suposa cuinar 624 pizzes.
Mai treballar dotze hores seguides per no aconseguir cap tipus de benefici econòmic havia resultat tan satisfactori. Per a Alejandro i Saül Alberola, dos germans de Tavernes de la Valldigna, propietaris d'una pizzeria en este municipi i una altra a Sueca (esta al costat d'un tercer soci) hi ha dos dies a l'any en què esta situació no els pesa, perquè aposten pel benefici social. A través d'una campanya solidària han aconseguit recaptar 1.000 euros amb alguns cèntims per a la lluita contra el càncer.

La iniciativa, a la que ells anomenen «Pizza Solidària» consisteix a vendre el producte a tres euros durant una única jornada. «Era dimarts i normalment aquell dia no vam obrir, així que aixequem la persiana expressament per a esta campanya. Comencem a les 12 del migdia i la idea era tancar a les 23 hores però van entrar tants comandes que finalment ho allarguem fins passada la mitjanit », explicava a Levante-EMV Alejandro Alberola.

Este dia van treballar sis persones més, amb ells dos inclosos: Dos pizzers, un al forn, un altre pastant i dos persones atenent cridades. Al final de la jornada van aconseguir ni més ni menys de 624 pizzes cuinades.

El projecte va destinat a col·laborar amb l'assemblea local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Encara que tenen una extensa varietat de pizzes en la seua carta, durant este dia només elaboren quatre varietats per facilitar la feina.

Una vegada tancada la cuina, els dos empresaris, de l'ingressat, resten les despeses de personal i altres i el benefici net el lliuren íntegre a la causa solidària. Esta mateixa setmana, Encarnita Carrión, presidenta de l'entitat, passava per Universal Pizza, que així es diu el negoci, a recollir el xec dels mil euros que serviran per seguir treballant en la investigació contra esta malaltia. Alejandro Alberola, després d'esta acció solidària, realitzava una reflexió: «És increïble el que es podria fer si tots els negocis duren a terme una campanya com esta un dia a l'any».


Ajuda per a un desfibril·lador

Per als germans Alberola, la solidaritat no és una cosa nova. Al cap de poc d'obrir el negoci del passeig Colon de Tavernes (el de Sueca el regenten des de setembre de l'any 2011), ja van dur a terme una acció similar. En este cas els fons recaptats van ser per a l'associació Integra Valldigna, que gestiona el Centre Ocupacional ubicat al polígon industrial valler.

També est any, al local de la ciutat de la Ribera, van dur a terme un acció similar, en este cas per col·laborar amb el CEIP Cervantes d'este municipi. L'objectiu era recaptar fons per a l'adquisició d'un desfibril·lador per al centre. Gràcies a esta acció, es van aconseguir 750 euros que van servir de molta ajuda per a l'adquisició de l'aparell.

En este cas, el preu de les pizzes va ser de quatre euros. «Quan portem a terme una iniciativa solidària posem l'opció que siguen a tres o quatre euros. És l'entitat per a la qual col·laborem la que decideix la quantia i en este cas el col·legi de Sueca es va decantar per quatre », explicava Alejandro Alberola.

Per al desenvolupament de la jornada solidària, estos dos emprenedors no només treballen el dia en qüestió. Una vegada es tanca l'acord amb l'associació a la qual van a destinar els beneficis, inicien contactes amb els seus diferents proveïdors per intentar implicar-los també en la causa. D'esta manera, aconsegueixen la cessió d'una part del gènere que utilitzen per a les pizzes, cosa que, encara que semble una nimietat, resulta molt important perquè la iniciativa siga tot un èxit.

FONT: Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari