Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 13 d’agost de 2018

Els treballs per exhumar a l'alcalde de Tavernes afusellat arranquen el dia 20

Visita al cementeri de Paterna.

Tavernes de la Valldigna ja ha aconseguit els permisos de la Generalitat Valenciana i el cementeri de Paterna per iniciar la fase d'exhumació, és a dir, la recuperació de les restes d'alguns veïns del municipi que es troben enterrats allà, entre els quals s'espera trobar a Vicente Gómez, alcalde del municipi que va ser afusellat després de la guerra civil.

La regidora de Serveis Socials de Tavernes de la Valldigna, Noèlia Alberola, va assenyalar que la data marcada per iniciar el procés es troba entre el «19 o el 20 d'agost, però segurament siga el dia 20 quan finalment comencen els treballs d'exhumació»


«Alegria» des del consistori

Alberola va destacar en declaracions a aquest diari que «els familiars, l'associació i l'ajuntament estem molt contents que això siga ja una realitat i que, així, les famílies puguen tindre als seus éssers estimats més a prop de casa».

«Això ens dóna un descans i és una part més d'este procés de reparació i justícia», declara la regidora. A més, explica que «per part de l'ajuntament, continuarem treballant fins que tot este procés acabe i, d'altra banda, estarem sempre donant suport als familiars i a la llei de Memòria Històrica».

L'objectiu de l'ajuntament és que l'exhumació finalitze a l'octubre, moment en què finalitzarà el període establert per realitzar les subvencions atorgades per la Diputació de València.

En els llibres d'anotacions del registre del cementiri municipal apareixen restes cadavèriques d'onze persones de Tavernes, però segons els estudis d'investigació de l'equip encarregat del projecte, podria haver uns cent cossos situats en dos grans bosses.

Amb l'obertura de la fossa culmina el treball que va començar Carmen Gómez, la néta de l'alcalde afusellat, per recuperar els cossos de la fossa 112 del cementiri de Paterna. Gómez presideix l'associació que aglutina els familiars d'aquest enterrament.

FONT: Levante-EMV

1 comentari:

  1. La fossa que van obrir l’altre dia, no els van trobar tots. Ara vorem en aquesta.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari