Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 30 d’agost de 2018

La cova del Bolomor celebra este cap de setmana una nova jornada de portes obertes

El divendres 31 d’agost, la cova es traslladarà a la platja de Tavernes amb tallers didàctics a l’Avinguda de la Marina, mentre que el dissabte 1 de setembre es realitzaran visites guiades gratuïtes al jaciment. 

L’objectiu és posar en valor la cova del Bolomor, un dels jaciments arqueològics més importants per al coneixement del paleolític europeu, i donar a conèixer a veïns i visitants de Tavernes els treballs d’excavació que es realitzen al jaciment.
La cova del Bolomor obrirà les seues portes durant el pròxim cap de setmana, divendres 31 d’agost i dissabte 1 de setembre, amb diferents activitats didàctiques a la platja de Tavernes i visites guiades gratuïtes al jaciment. L’Ajuntament de Tavernes, l’Associació Cultural Bolomor i el Servei de Recerca Prehistòrica de la Diputació de València han organitzat una vegada més esta iniciativa amb l’objectiu d’apropar a la població i posar en valor un dels jaciments arqueològics més importants de l’àmbit europeu, i els treballs d’excavació i recerca que realitzen els especialistes sobre el terreny. També col·laboren en l’esdeveniment el Centre Excursionista de Tavernes, Protecció Civil i la Policia Local.

Esta jornada de portes obertes s’ha programat paral·lelament a l’inici de la 30a campanya d’excavacions de la cova del Bolomor, que tindrà una duració d’un mes i que comptarà amb la participació de 40 investigadors de diferents universitats i centres d’investigació. Les excavacions es desenvolupen a la cova des del 1989, on s’han trobat estructures de combustió amb una cronologia de 235.000 anys, les quals es troben entre les més antigues d’Europa. Amb la iniciativa d’obrir les portes del jaciment es pretén donar a conèixer encara més la importància del Bolomor en la història del paleolític europeu.

Durant la primera jornada d’activitats, divendres 31 d’agost, la cova del Bolomor es traslladarà a la platja, concretament junt a l’oficina de turisme situada a l’Avinguda de la Marina, on s’han programat diversos tallers didàctics i demostracions sobre la vida prehistòrica al jaciment. Es tracta d’una cita ineludible per a grans i menuts totalment gratuïta que començarà a partir de les 19:00 hores. D’altra banda, el dissabte 1 de setembre, es realitzaran visites guiades a la cova de 10 a 14h de forma gratuïta i en grups limitats de 50 persones. L’equip d’excavació i arqueologia del jaciment explicarà tots els indrets de la cova del Bolomor als visitants amb diferents tallers didàctics dirigits a tot tipus d’edat.

Per a poder realitzar la visita cal inscriure’s prèviament al poliesportiu municipal o al telèfon 96 282 28 16 per reservar plaça de forma gratuïta. El dia de la visita a la cova cal estar a l’aparcament del jaciment arqueològic a l’hora marcada per començar l’expedició.
font. tavernes.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari