Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 3 d’agost de 2018

Un jutge absol l'exregidor Antonio Bono del cas de la falsa escola taller després de dotze anys d'esperaEl magistrat condemna a la directora a dos anys de presó i 30.000 euros per un delicte de frau públic en connivència amb altres dues professores.

Després de 12 anys en els jutjats, s'ha conegut la sentència sobre el cas de falsificació documental d'una Escola Taller de la Vall a la localitat de Tavernes de la Valldigna.

Els jutjats han absolt al que era regidor de Foment el 2004, Antonio Bono, així com al ADL i una professora de l'escola taller. En canvi, ha resultat condemnada la directora, S. R., i dues professores R. Mª. B. i E. M., per un «delicte continuat de falsificació de document públic», com relata la sentència.

Els fets es remunten a mitjan 2004, quan es va concedir una escola taller a la localitat de Tavernes de la Valldigna. A principis de 2006, una de les docents va posar en coneixement del regidor de Foment una situació irregular. En aquest moment, l'edil ara absolt va iniciar un expedient informatiu.

D'ahí es van denunciar els fets, es van acomiadar a les professores ara condemnades i es van retornar 89.700 euros al SERVEF per irregularitats en l'escola taller. Malgrat aquestes mesures, la justícia va instruir aquest cas que s'ha dilatat, incomprensiblement, durant els últims 12 anys, incloent al propi regidor.


Gairebé un milió d'euros


El 2004, el SERVEF va concedir l'Escola Taller la Vall amb una subvenció de 938.000 euros perquè 40 persones es formaren i treballaren en branques com la de forestal, obra, jardineria i electricitat. Durant sis mesos rebien formació i sis mesos tenien un contracte de treball.

El cas és que des de l'escola taller es documentava la presència d'alumnes que no acudien a les classes. Ací radica el delicte tipificat com falsedat documental, que afecta a una ajuda del SERVEF destinada a la formació.

Pel que sembla es van inscriure de forma fictícia a 18 alumnes que no van assistir a la formació. Els fulls d'assistència eren completades per la directora i per alguna de les professores.

Posteriorment es van inscriure fictíciament a tres alumnes més. Això va generar una sèrie de remuneracions per més de 8.400 euros per uns alumnes que no van assistir a l'escola taller. El 2006 es van donar a conèixer els fets.

Un component de l'escola va informar de la falsificació de fulles d'assistència als responsables municipals de Foment. Ací es va iniciar un expedient que ara ha acabat en una sentència judicial. Al falsificar l'assistència es donava per fet que tot l'alumnat acudia a l'escola taller i no era així. El jutjat absol el regidor Antonio Bono, a l'ADL municipal i a una de les professores.

Però condemna a la directora a una pena de dos anys de presó amb una pena accessòria d'inhabilitació per a la funció pública i el dret a sufragi passiu per dos anys. A més li interposa una multa de cinc mesos a raó de deu euros diaris.


Mesos d'inhabilitació


Dues de les professores també són condemnades com a còmplices a nou mesos de presó, 3 mesos d'inhabilitació de la funció pública i el dret de sufragi passiu i a una multa de dos mesos a raó de 10 euros diaris.

En la sentència es fixa que la directora de l'escola taller haurà d'abonar 29.879 al SERVEF i fixa com a responsables subsidiàries d'aquest pagament a les dues professores.

El que va ser regidor de Foment el 2004 en el govern de Tavernes, el regidor del PP Antonio Bono, va valorar ahir la sentència «per fi es demostra la meva innocència després de tots aquests anys».

«En detectar les irregularitats, des del consistori vam posar en marxa els mecanismes pertinents i vam fer el que era correcte. Ara la justícia, tot i que 12 anys després, ens dóna la raó i demostra la nostra innocència », va afegir l'exregidor amb satisfacció.«Ha estat un llarg i dur camí però estic satisfet en què s'hagi demostrat la meva innocència. No puc més que agrair el suport de familiars i amics que he tingut en aquest llarg procés », va concloure l'exregidor de Tavernes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari