Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 20 de setembre de 2018

Plataforma a favor dels festivals

Hem vist a la premsa que a Tavernes naix un col·lectiu que defensa els festivals per dinamitzar l'economia.

L'organització rep el suport de tots els partits de Tavernes i la plataforma assegura que ja compta amb més de 500 signatures.

Un grup de veïns de Tavernes de la Valldigna ha posat en marxa un moviment amb l'objectiu de crear una plataforma que doni suport a la celebració de festivals a la localitat i en la seva costa, generant així dinamisme social i econòmic.

Aquest moviment sorgeix després que aquest estiu es constituira una plataforma contra la contaminació acústica a la Vall i posés el seu focus en els festivals que es celebren a la platja. El nou moviment veïnal pretén ser un suport a la celebració de festivals i concerts.

S'estan recollint signatures per donar suport a la celebració de festivals i ara s'han organitzat per a funcionar com una plataforma. Des de l'organització afirmen que porten recollides més de 500 signatures, malgrat que fa molt poc que van iniciar la campanya per recopilar suports.

La vesprada del dimarts es va convocar a la ciutadania a una reunió per iniciar el camí de la plataforma. Unes 150 persones van acudir a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura a interessar-se pel suport als festivals. En aquesta primera trobada es va convidar als partits presents a la capital de la Valldigna, així com a Aceplat, l'Associació de Comerciants de la Platja.

Des de la plataforma profestivals van indicar: «Volem que Tavernes no siga un poble dormitori. Volem oci, festivals, cinema, música i activitats de tot tipus i per a totes les edats. I els que ens visiten durant els mesos d'estiu i hivern el pugen gaudir amb tranquil·litat, sense aldarulls, ni queixes veïnals ».

Víctor Donet, portaveu del moviment veïnal, ha indicat que consideraven que l'opció de passar els festivals al polígon al costat de l'estació de trens era inadequada: «Hi ha el perill del pas de trens, no hi ha serveis i la gent no podrien ni fer-se un cafè ».

Des Aceplat, el seu president Santiago Escrivà, ha indicat que els festivals aporten un atractiu a la platja i suposen un impacte econòmic. La ronda de parlaments polítics la va obrir el PSPV amb Víctor Borràs. L'edil socialista ha apuntat que si es formava una plataforma a favor dels festivals era perquè s'havia creat una altra en contra. El regidor socialista ha recordat que el Festivern es va iniciar ostentant el PSPV la delegació de Festes.

Eva Palomares, del PP, va manifestar el seu suport als festivals, però va demanar més transparència per part del govern de Compromís. El PP vol festivals sense enfrontaments i que siguen més rendibles per al municipi. Demana la implicació de residents, hostalers i comerciants en el disseny d'esdeveniments.

Carlos Gimeno, com a portaveu de Ciutadans Tavernes, ha afirmat que estan a favor dels festivals, però que s'han de millorar i anticipar-se als possibles problemes que puguen sorgir. Va demanar a la nova plataforma que fos col·laborativa, però també reivindicativa i  que no permeta que cap partit polític la fes servir i es valguera dels seus esforços.

L'alcalde, Jordi Joan, va tancar els parlaments representant a Compromís. Joan va declarar que el complicat dels festivals, que és la posada en marxa, ja estava fet i que ara s'havia de seguir millorant-los. El nacionalista ha indicat que el consistori té advocats que defensaran l'opció dels festivals si des de la plataforma contra la contaminació acústica plantegen alguna acció judicial.

Font: las provincias


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari