Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 20 de setembre de 2018

València celebra, per primera vegada, el Dia Mundial de la Paella

Avuí dijous, 20 de setembre es celebrarà per primera vegada a la ciutat de València, el Dia Mundial de la Paella, amb el qual es vol projectar internacionalment el nostre plat més reconegut perquè siga un emblema dels valencians i valencianes.  
Aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València juntament amb l'Agència Valenciana de Turisme, Turisme València, FEHV, DO Arròs de València, Wikipaella i Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Club de Caps de Cuina i Paella Today. «Amb tots ells hem aconseguit una cosa important: trobar punts de trobada per a remar en la mateixa direcció per fer de la paella una fita referent i identificable de la nostra terra».

El 20 de setembre serà conegut oficialment com World Paella Day i tindrà un hashtag propi, #worldpaelladay. El logo d'aquesta cita gastronòmica consisteix en una paella, a l'interior els colors de la Senyera i el blau turquesa del mar Mediterrani estan disposats de manera que tracen el nombre 20. Durant aquesta jornada tindran lloc diferents activitats a la plaça de l'Ajuntament de València, on es llegirà una declaració institucional i s'oferirà un espectacle de showcooking amb nou paelles arribades de diferents punts geogràfics de València, Alacant i Castelló. A la vesprada hi haurà música en directe i animacions audiovisuals.A partir de les 11:00 hores la Plaça de l'Ajuntament de València es convertirà en una cuina en obert per demostrar la versatilitat d'aquest plat. Des d'Alacant, el cuiner del Restaurant Alfonso Mira (Asp) elaborarà un arròs de conill amb cargols al sarment i el Restaurant Riquelme (Alacant) demostrarà com fer un arròs a banda. La província de Castelló estarà representada pel Restaurant Can Roig (Alcocebre), que cuinarà un arròs de crancs i galeres i el Restaurant Can Ros (Borriana). De la província valenciana es podran veure les receptes d'arròs de llobarro i anguila realitzada pel Restaurant Bon Aire (El Palmar); arròs de calamars, pop i carxofa cuinat pel Restaurant La Granja (Sueca) i paella valenciana del Restaurant Ri-Ra de Sueca i cuiners del Cdt de València.

En finalitzar el showcooking, s'oferiran degustacions gratuïtes de totes les paelles cuinades. El grup de rock valencià Bajoqueta Rock amenitzarà la tarda de la celebració del Dia Mundial de la Paella.

Font: valencia bonita


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari