Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 30 d’octubre de 2018

El valler Ramón Álvarez es proclama campió d'Espanya en marxa nòrdica

La Marxa Nòrdica va surgir als països del nord per la necessitat d'entrenar l'esquí de fons quan no hi havia neu. Aquest esport poc a poc ha anat guanyant adeptes, tant per la seua diversitat de possibilitats tant a nivell esportiu, terapeutic y saludable, ja que es treballen practicament tots els músculs del cos.

Ramon Álvarez, va començar amb açò de la Marxa Nòrdica de casualitat. Volia trobar un ús correcte dels bastons per a fer trail, i prompte es va donar compte que la Marxa Nòrdica era fonamental en açò per la seua tècnica.

Després de disputar varies proves amb èxit i millorar la tècnica en competició, va ser seleccionat a la Selecció Valenciana per disputar les dos últimes grans proves, entre elles el Campionat d'Espanya individual de Marxa Nòrdica a Lloret de Vistalegre (Mallorca).

Una prova a la qual aplegavem amb molta tristesa després de morir un gran marxador i també per les inundacions a Mallorca. La qual cosa obligaren al canvi d'ubicació del circuït. 

Circuït enclavat al centre de l'illa, a un paratge espectacular al qual tenien que fer 3 voltes completant 14 kms i 150 mts de desnivell positiu. Va eixir al seu ritme i prompte va encapçalar la cursa, poc a poc traguent distància al segon, l'andalús J. José Mayal, mantinguent una correcta tècnica, ritme i concentració. El temps Ramón Álvarez va ser de 1h i 29" i 2'30" d'avantatge sobre el segon classificat. 

Ramon Álvarez estarà a la jornada inaugural de l'escola de Marxa Nòrdica, organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes, on s'espera que aquest esport es convertixca en tot un referent esportiu a La Valldigna.

Nota remesa per Cristina Sanz, instructora de l'escola de Marxa nòrdica del CETV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari