Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 23 de novembre de 2018

Fiscalia requereix a Tavernes els expedients dels festivals

Hem vist a la premsa que la Fiscalia requereix a Tavernes expedients dels festivals després d'una denúncia per soroll.

Un estiuejant, que també és advocat, va presentar fa uns mesos la denúncia després de conèixer la problemàtica a través de la plataforma constituïda el passat juliol.
El Govern local es mostra tranquil i continua defensant aquests esdeveniments.

La secció de Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal contra l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna pel soroll que emeten els festivals musicals que se celebren al juliol i agost en un recinte situat al nord de la platja.

Al consistori ha arribat un requeriment, en el qual li reclama als responsables municipals que remeten «al més aviat possible», «les denúncies presentades per les emissions de soroll» i «les mesures adoptades per aquest consistori durant el desenvolupament del 'Medusa Sun Beach Festival' i 'Iboga Summer Festival'. En aquest punt hi ha certa confusió, ja que el primer dels dos esdeveniments que cita no tenen lloc a Tavernes, sinó que es fa a prop, a Cullera.

La denúncia davant la Fiscalia va ser cursada per un estiuejant de la platja, que a més és advocat. Tot i que l'edifici en què viu no es troba exactament a la zona en la qual se celebren els esdeveniments va tenir coneixement de la problemàtica a través de la plataforma de veïns contra el soroll dels festivals que es va constituir el passat estiu després de diverses reunions.

De fet, aquest advocat va mantenir contacte amb membres de la mateixa i va ser qui els va recomanar als seus precursors que no acudiren al Síndic, com era la seva intenció, perquè considerava que aquest tràmit no resoldria el seu problema i els va advertir que si volien emprendre alguna acció contra el consistori el millor era que ho feren dirigint-se directament a la Justícia, que és el que ha fet ell ara mateix.

Membres del col·lectiu consultats ahir es van desmarcar d'aquesta denúncia i van insistir que es tracta d'un tràmit «a títol particular» d'aquest veí de la platja. Això sí, reconeixen que per a la redacció de l'escrit remès a la Fiscalia s'ha servit de la documentació que la plataforma ha recaptat des del passat estiu i ha enviat a l'ajuntament. De

Un cop es dispose de tota la documentació, la Fiscalia haurà de decidir si veu indicis de delicte. Si és així, remetrà el cas al jutjat perquè inicie la instrucció.

El regidor de Festivals, Josep Llàcer, es mostrava ahir sorprès per aquest requeriment. «El primer que li direm és que el Medusa no ho organitzem nosaltres», va assenyalar. L'edil també va apuntar que «totes les llicències estan concedides en base a la legislació i en totes estava estipulada la qüestió del soroll». A més, «la Policia Local ha estar controlant les emissions durant els dos festivals». Llàcer considera que l'ajuntament valler té a favor «que es tracta d'esdeveniments puntuals, que tenen una data d'inici i fi i no d'activitats continuades que molesten tots els dies»

El mateix alcalde, Jordi Juan, va recolzar la celebració dels festivals en una reunió organitzada per veïns a favor dels mateixos.

2 comentaris:

  1. es muy bonito ir al iboga o al mediterraneo a tomarse una o dos copas estar dos o tres horas alli y luego largarse a estas autoridades les digo yo si tienen la fortalez de aguantar diez dias antes cortando las calles adyacentes y ocupando el aparcadero 5 dias y cinco noches el iboga tres dias y tres noches el mediterraneo y luego diez dias mas de calles cortadas y de ruidos de montaje y desmontaje, señores de compromis que hay gente que tiene el derecho a descansar y ustedes no respetan nada solo ponerse al lado de los juerguistas eso si estos solo estan un ratito los 20 dias de montaje pre y post más los cocho de los festivales son 28 un mes en cuanto a los puestos de trabajo creados de junio a septiembre en la playa 56 de los cuales 47 son a tiempo parcial pero todos eventuales ninguno fijo a esto le llaman una playa viva pero viva de vividores

    ResponElimina
  2. cuanta razon tiene el comentario anterior ademas de los escandalos las meadas en las calles y hacer de cuerpo dentro de la playa vaya porqueria de festivales si tanto les gusta a esos que se les reparte entradas gratis por que no lo hacen en la puerta de sus casas alli estarian bien los festivales en fin todo una porqueria que da que pensar que es lo que habrá dentro de ese recinto y a que tipo de negocio se refiere

    ResponElimina

Escriu el teu comentari