Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 14 de desembre de 2018

El cor de l'escola d'adults Bolomor canta al Palau de la Música de València

l cor de l'escola d'adults Bolomor ha participat aquest diumenge en la 23a edició del Festival de la cançó popular Nadalenca que s'ha celebrat en el Palau de la Música de València, organitzat per la federació de Folklore Valencià amb la Col·laboració del Ex. Ajuntament de València.

El cor valler va interpretar dos peces tradicionals valencianes i una nadala portuguesa. La primera de les nadales valencianes fou Els Pastorets de Morella, que conta la història d'uns pastorets i pastoretes del Maestrat que decideixen anar a adorar al xiquet Jesús, però entre el camí i la festa aplegen a Betlem quan Jesús ja té 15 anys.


La segona nadala conta la història de la Pastora Caterina, una pastoreta valenciana que li va portar com a present al xiquet jesús una cistella de tarongetes mandarines i com a final interpretaren la nadala d'Elvas "olhei para o céu", una nadala típica portuguesa, que forma part del folklore tradicional del país veí.

Participaren en el festival cor de l'escola d'adults Bolomor, l'Associació coral Cormadalum, el Cor coda de l'associació Cultural coral "el parque", la Coral veus de forn d'Alcedo, La Coral AAACEMA, la Rondalla coral monte de la sal de Pinós, la Coral Corporació musical de la Pobla de Vallbona i la Nova coral d'Alaquàs.

En finalitzar l'actuació, cantaren totes les corals juntes la nadala valenciana La Nit de Nadal, dirigida pel mestre i director valencià Pablo Gimeno Capella.
Aquesta és una mostra de què la cultura coral està afermant-se cada vegada més a la Ciutat de Tavernes, com demostra que les nostres corals participem en molts festivals per tot arreu del nostre territori i són reconegudes per la seua trajectòria.

A tots aquells que vulguen escoltar el variat repertori nadalenc que des de Bolomor estan preparant per a les festes de nadal, els convidem vindre al concert de nadal que tindrà lloc el dissabte 29 de desembre a les 20 hores en l'església de Sant Josep de Tavernes de la Valldigna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari