Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 28 de desembre de 2018

Els Populars volen que els veïns de Tavernes tinguen un descompte del 50% en les entrades del Festivern

El Grup Popular de Tavernes va sol·licitar en el passat ple que el Govern de Compromís negocie amb l’empresa del Festivern un descompte del 50% en les entrades per a tots els veïns de Tavernes. Així ho va sol·licitar la regidora popular Maria Ciscar, que va argumentar que amb el que el consistori li pagava als organitzadors l’Ajuntament perfectament podria aconseguir fins a un 50% de descompte en les entrades.

El Grup Popular ha sol·licitat descomptes en les entrades per als ciutadans de Tavernes des del primer any de celebració d’este festival. “Sabem que ens han fet cas i ho agraïm. Però creiem que la reducció de preu és insuficient, vist el que l’Ajuntament li estalvia als organitzadors. Per això, proposem que es negocie una reducció d’un 50% del preu per als veïns de Tavernes, ja que, a més, l’empresa privada es beneficia de les nostres instal·lacions, terrenys i representa un gran cost de despeses”, comenta Ciscar.

S’ha de tindre en compte que l’Ajuntament de Tavernes només en este festival es fa càrrec de moltes despeses que hauria de pagar l’empresa organitzadora com són: seguretat privada, servei de grues per a instal·lació de casetes, neteja de parcel·les, lloguer de casetes, lavabos i latrines, publicitat, sonorització d’actes o el servei extraordinari de neteja, entre d’altres. “Totes estes despeses les paguem els veïns de Tavernes quan en altres municipis es fan càrrec, com és normal, les empreses organitzadores dels concerts”, explica la regidora popular.

Ja s’han gastat més de 100.000 euros dels nostres impostos en l’organització del Festival mentre l’empresa, que cada any ven més de 10.000 entrades només paga al municipi poc més de 500 euros per any. El poble de Tavernes ha pagat sols a este festival més de 100.000 euros, entre hores dels treballadors municipals i serveis contractats que hauria d’haver pagat l’empresa. Què menys que els nostres veïns disfruten d’un 50% de descompte!”, comenta la regidora Maria Ciscar. “Volem festivals a Tavernes, però com a Ajuntament hem de vetllar per la qualitat, seguretat i el mínim cost per als nostres veïns”, apunta Ciscar.

A més, com ja és costum en el ple de desembre els populars van reclamar al Govern que els organitzadors del Festival d’Hivern posaren els contenidors de reciclatge necessaris durant la celebració de l’esdeveniment per recollir selectivament la ingent quantitat de fem que es genera sense classificar durant la celebració del Festival d’Hivern. “Durant estos dies es generen sobrecostos per tones de fem sense reciclar que es podrien reduir de les factures dels contribuents i no estaria de més que l’empresa posara de la seua part per reduir el volum de fem sense reciclar. No hauríem de tornar a veure la imatge de la zona de Marjaletes plena de bosses de plàstic, ampolles i deixalles abandonats pels assistents al Festivern “, comenta la portaveu popular Eva Palomares.

D’altra banda, per ser equànimes amb les despeses públiques, seria convenient que l’empresa començara a assumir les seues pròpies despeses. “El festival, que se celebra des de fa vuit anys, està totalment consolidat. L’Ajuntament ha suportat el pagament de milers d’euros que s’ha estalviat l’empresa durant este temps. Ja és moment que els organitzadors comencen a fer-se càrrec de despeses que en altres municipis suporten els organitzadors i no el consistori”, entén la portaveu popular. “Assumim que com a amfitrions ens correspon fer-nos càrrec de despeses públiques en recursos municipals però hi ha altres que no haurien de ser suportats per tots els veïns de Tavernes com els de seguretat privada, publicitat, lloguer de casetes, banys i lavabos, etc.” , explica Palomares.

https://goo.gl/JJ9YG2

1 comentari:

  1. Quina reducció hi ha actualemnt? On hem de comprar les entrades per a obtindre la reducció? Gracies

    ResponElimina

Escriu el teu comentari