Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 12 de desembre de 2018

Formació unitària dels partits d'esquerres

Hem vist a la premsa que l'esquerra de Tavernes aspira a copiar la fórmula Més Gandia per a la cita de maig. 
EUPV, Esquerra Republicana i Podem busquen sumar a veïns independents en una plataforma que es convertesca en projecte polític. Si no hi ha consens, els tres partits aniran junts.

Els partits d'esquerres de Tavernes de la Valldigna ja han començat a moure per a la formació d'una candidatura unitària de cara a les eleccions del proper mes de maig. El col·lectiu local d'EUPV, que històricament ha comptat amb representants a l'ajuntament (actualment li corresponen dos encara que només un va agafar l'acta de regidor), aspira a copiar en aquest municipi la fórmula de Més Gandia. Això significa crear una plataforma en la qual estiguen integrades, a més d'aquesta formació, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Podem i ciutadans independents que vulguen sumar-se a un projecte que buscarà convertir-se en una llista electoral.

De moment, s'han organitzat dues assemblees ciutadanes per avançar en la proposta. La primera d'elles, celebrada fa unes setmanes, va ser una presa de contacte amb la intenció de conèixer la predisposició, no només dels partits, que és màxima, sinó de veïns que no militen en cap formació que estiguen disposats a sumar-se al projecte. En aquella trobada van participar més de 50 persones, segons va poder saber aquest diari, i es va acordar organitzar una nova reunió amb uns punts específics per començar a debatre'ls.

La segona assemblea està prevista per demà dijous a la Casa de la Cultura de Tavernes. La sessió es dividirà en diferents blocs en què es tractaran temàtiques com infraestructures i accessibilitat; agricultura, medi ambient i animalisme; comerç, indústria i treball i turisme, esports i cultura.

Segons ha pogut saber aquest diari l'objectiu final és crear una llista electoral els noms, fins i tot el del candidat, siga consensuat per l'assemblea. De moment no hi ha cap damunt de la taula, ja que la feina ara s'està centrant en la qüestió programàtica. Tampoc s'ha acordat encara com es diria la plataforma. La proposta haurà de comptar amb l'acceptació de la majoria de l'assemblea. La fórmula segueix els passos que va anar complint Més Gandia fins a la seva formalització, encara que en aquest cas Compromís queda fora, ja que a Tavernes disposa de majoria absoluta.


Coalició de partits

El que sí que està clar és que, tire endavant o no finalment la plataforma, EUPV, que és la marca més forta de l'esquerra en la localitat, no concorrerà amb el seu pròpies sigles, sinó que es crearà una coalició de partits que ja està molt avançada amb ERPV i Podem.

Així doncs, llevat que en les pròximes setmanes aparega algún altre moviment de caràcter independent (com les que han aparegut en els dos últims comicis), el mapa electoral a Tavernes va quedant fora. Els partits que segur que aspiren a governar el municipi són Compromís, PP, PSPV, Ciutadans i la coalició o plataforma d'esquerres que ixca de la proposta que s'està debatent aquestes setmanes.

Font: levante-emv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari