Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 8 de gener de 2019

La Justícia reconeix una valoració engrossida en l'oposició de l'actual Intendent de la Policia Local de Tavernes

L'alcalde Jordi Juan amb el qüestionat Miguel Àngel Chofre, que va ocupar la plaça de cap de la Policia Local de Tavernes quan Compromís va entrar al Govern.

La Justícia dictamina que la plaça de Cap de Policia a Tavernes no correspon a l'actual Intendent, segons es desprén d'una nota de premsa enviada pel Sindicat SPPLB. Es desestima el recurs d'apel.lació presentat per l'Ajuntament Governat per Compromís i dictamina que l'actual Intendent de Policia Local, Miguel Àngel Chofre, nomenat a l'entrada al Govern de Compromís, no és mereixedor de la plaça en qüestió. Amb esta sentència, l'actual intendent quedaria en segon lloc en l'oposició finalitzada en 2013. La plaça, segons la Secció Segona de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJ de la Comunitat Valenciana, correspondria, per justícia, a altre opositor que va optar a ella. 

La sentència dictada ara, el passat mes de desembre de 2018, estima parcialment el recurs presentat per l'opositor que en 2013 va quedar en segon lloc, representat pel gabinet jurídic del Sindicat  SPPLB, i desestima el recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Dels tres motius d'impugnació plantejats pel segon opositor - i segons esta última sentència, l'agent mereixedor real de la plaça d'Intendent-, un va ser estimat inicialment pel Jutjat Contenciós Administratiu i ara confirmat pel Tribunal Superior de Justícia, calculant aquest a més un segon motiu, provocant un canvi en el resultat final de l'oposició amb una bolcada important, ja que hauria de quedar el recurrent en primer lloc.

En l'oposició finalitzada en l'any 2013 es va declarar al recurrent com l'opositor amb més punts en la fase d'oposició, si bé va ser superat en la fase de concurs per l'actual Intendent, Miguel Àngel Chofre, amb una escassa diferència de 1.03 punts. Ara el Tribunal Superior de Justícia en la sentència dictada el desembre de 2018 redueix automàticament en 2.5 punts els obtinguts per l'actual Intendent, en considerar que el tribunal de selecció va valorar dues vegades el mateix títol de llicenciat que va utilitzar per acreditar els requisits d'accés ja alhora presentar com a mèrit. També la sentència confirmant la dictada en el Jutjat del Contenciós Administratiu nº 5 de València, obliga a tornar a valorar un altre dels apartats de la fase de concurs, on el tribunal va decidir subdividir els mèrits susceptibles de valoració impedint amb això que es pogueren valorar tots els cursos presentats pels opositors.

L'anterior sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu nº 5 de València va ser recorreguda tant per l'Ajuntament com pel segon opositor, sense que l'actual Intendent la recorregués, acceptant amb això l'estimació parcial de la demanda.

La sentència ara dictada pot ser recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem, plantejant novament a l'Ajuntament el debat sobre si va a costejar un recurs. S'ha de recordar que el propi Cap de Policia va acceptar la primera sentència encara que li era desfavorable. A pesar què l'afectat la va acceptar, el Govern de Compromís va decidir recorrer-la.

Diverses organitzacions sindicals han sol·licitat la incoació d'expedient disciplinari a l'Intendent Cap per diversos fets, si bé el Govern de Compromís va fer pinya a favor del mateix. La Policia Local de Tavernes de la Valldigna ha estat notícia en els últims anys arran d'expedients disciplinaris incoats a alguns policies, modificacions en l'horari de treball, entre altres motius,  mentre que el Govern local ha defensat en tot moment a l'actual Intendent, qui abans d'aquesta oposició ja va ser nomenat en el mateix lloc en l'any 2011 sense procés públic en comissió de serveis. 

4 comentaris:

 1. Es deu de entendre, que els membres del tribunal, en el seu moment, son professionals com la copa de un pi, i pareix ser que hi ha una errada en el conteo dels merits. La forma de puntuar be establida per llei, i no es de rebut una errada tan garrafal, A més a més, portem uns quants judicis i recursos, per el que es veu, tots perduts per el Ajuntament. I la pregunat es...…..Hem de pagar els contribuients els desficacis de la Administracio?. Davant aquestes i altres errades, deurien pagar-ho ells de la seua butxaca, com la resta dels mortals. Pareix que ser politic a aquest país, es dret de pernada que sembla propi, de temps medievals i absoluts. Lamentablement, i cada dia més, el politic va perdent el contacte amb el poble. Pareix que els alts jornals que tenen, els nobla la humiltat, i el deure real de servir al seu poble, que li paga.

  ResponElimina
 2. Compromis... Pero en l'enxufisme! Y no será l'unic cas.

  ResponElimina
 3. El que tendria que fer l'oposició es demanar que li està costant al poble de Tavernes el juí del cap de Policia de Tavernes, que ho està pagant el poble, que de segur que no es poc, al pareix ser s'han contractat serveis jurídics de fora de l'ajuntament.
  Srs de Compromis vostés son el que predicaven per tot arreu la transparència i el NO enxufisme, hi a que ser hipòcrita, predicar-ho i fer el contrari. Vostes son els qui anaven de demòcrates!!, d'això tenen poc, mes be el contrari.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari