Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 22 de gener de 2019

Naix l'esquerra de Tavernes

Hem vist al levante-emv:

L'Esquerra de Tavernes pren forma i es prepara per elegir el seu candidat
La plataforma que aglutina militants d'EUPV i ERPV i independents escull el nom de la candidatura sense sigles de partits «Pretenem ser una alternativa a les polítiques obscurantistes»

Sense sigles i amb protagonisme per a veïns independents amb ganes de treballar pel municipi des de l'ajuntament. Aquesta és la premissa amb la qual naix l'Esquerra de Tavernes, la candidatura que concorrerà als comicis de la capital de la Valldigna el proper 26 de maig. Aquest nom va ser l'opció escollida per la majoria dels assistents a la tercera assemblea de la Plataforma Ciutadana de Tavernes, de la qual ha sorgit aquesta iniciativa, a semblança del que va passar ara fa quatre anys amb Més Gandia.

En els propers dies es donarà a conèixer la imatge de la candidatura. Els promotors ja avancen que el més destacat és que no apareixen les sigles de cap partit. Com ja ha publicat aquest diari en ocasions anteriors, aquest projecte ha estat promogut per militants i simpatitzants d'EUPV i ERPV. No obstant això, les dues formacions s'han mostrat sempre disposades a renunciar a les seves pròpies marques per donar protagonisme a ciutadans independents.

Aquest, de fet, serà el segon pas. L'assemblea de divendres passat també va acordar obrir el termini fins al pròxim 30 de gener perquè qualsevol veí interessat i amb sensibilitat en un projecte programàtic d'esquerres puga formar part de la llista i, lògicament, encapçalar la candidatura. Un cop tancat el termini, els membres de l'assemblea votaran les diferents opcions. Entre els cinc que reben més suports, sempre respectant els condicionants de paritat, es realitzarà una altra votació per configurar els primers llocs de la candidatura per ordre del més al menys votat, segons expliquen des de la plataforma.

Encara que ideològicament queda clar l'espectre en el qual s'emmarca aquesta opció electoral, els precursors aposten per separar el projecte dels partits, malgrat que participen membres d'EUPV i ERPV, que, recalquen, ho fan «a títol personal». De fet, EUPV no participarà en aquests comicis amb la seva marca pròpia, com sí que ho ha fet històricament a la capital vallera en democràcia, on la seva presència ha estat intermitent (actualment té dos regidors encara que un mai va recollir la seva acta).

Oberta a tota la ciutadania

«La plataforma pretén ser un revulsiu a les actuals polítiques obscurantistes i centrades en el pur interès polític que han vingut regint el consistori les últimes legislatures», apunta Àngela Peiró, membre de la coordinació de la mateixa, que destaca, al seu torn, que es tracta d ' «una alternativa oberta a la participació de tota la ciutadania, que comparteix uns valors de respecte, tolerància, empatia i solidaritat» i que «pot suposar un canvi en aquesta dinàmica i generar entre la ciutadania la necessària il·lusió perduda fins ara» .

L'Esquerra de Tavernes es converteix, per tant, en la cinquena opció de les que disposaran els veïns de la capital de la Valldigna per donar el seu suport a les eleccions del proper mes de maig després que Compromís, PP, PSPV ja hagen confirmat als seus candidats i Ciutadans estiga a falta de ratificar-lo, tot i que ja se sap qui serà.

En les últimes eleccions EUPV-Acord Ciutadà, que ja incloïa també a Esquerra Republicana del País Valencià, va aconseguir a Tavernes de la Valldigna un total de 961, 1 9,85% i dos regidors, tot i que a causa d'un error en la comptabilització de 30 vots, la formació va decidir recollir sols una acta.

1 comentari:

  1. Quan venen eleccions sol apareixer algun partit expres amb gent disposada a xuplar del pot,ni que governar fora tan facil...

    ResponElimina

Escriu el teu comentari