Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 2 de gener de 2019

Pintades a Tavernes a favor de presos polítics

Hem vist a la premsa que a Tavernes s'han trobat amb nombroses pintades a favor de polítics presos durant el Festivern.
Joves de sectors més radicals aprofiten el festival per cometre diversos actes vandàlics en el mobiliari urbà.

Unes 15.000 persones han omplert el recinte de l'Festivern de Tavernes durant els tres dies de concerts que s'han celebrat a la localitat i que han congregat a milers de joves a la capital de la Valldigna que han acampat a la zona de Marjaletes. No obstant això, tot i el bon ambient, sempre hi ha qui s'encarreguen d'entelar la festa amb actes vandàlics o aprofiten el festival per llançar proclames polítiques.

Durant diversos concerts dels que es van celebrar la nit de Cap d'Any es van escoltar missatges del públic amb crits de «Llibertat presos polítics». En altres ocasions, hi va haver consignes per part del cantant d'un dels grups que va brindar «per un 2019 antifeixista». Segons han explicat diverses persones aquestes manifestacions es van realitzar en almenys tres actuacions d'aquesta tarda nit a la carpa del Festivern.

També s'han observat aquests dies un augment de pintades en edificis públics, façanes particulars i mobiliari urbà. Sectors més radicals aprofiten la massificació de persones aquests dies a la localitat per cometre aquests actes vandàlics que se sumen a altres pintades que ja existeixen a la biblioteca municipal o un recinte particular del carrer Sant Agustí.

La localitat gairebé duplica la població amb l'arribada de 15.000 persones en quatre dies L'executiu calcula que els concerts deixen un impacte econòmic d'un milió d'euros.

Aquests dies, els vàndals han realitzat pintades en diferents laterals de la façana de l'ambulatori, així com en parets d'edificis propers a la zona del festival com el carrer Gandia. A més, s'han observat pintades en un local comercial del carrer València, en contenidors d'escombraries i en un caixer automàtic d'una entitat bancària situat a Gran Via Germanies.

Entre els lemes que es poden llegir s'observen frases com: 'País Valencià tomba del feixisme', 'Organització antifeixista' o 'Mort al feixisme, organitza't'. Algunes pintades porten fins iitot la  signatura.

Tavernes ha acollit aquest any per vuitena vegada el Festivern i en ocasions anteriors també s'han produït alguns actes similars. En 2018, durant aquesta mateixa setmana van aparèixer pintades a la seu dels socialistes de Tavernes on es podia llegir 'democràcia occidental = dictadura capitalista ».

També l'any passat es va imposar una sanció administrativa a dos joves als qui la Guàrdia Civil va confiscar 300 cartells i pots de esprai a l'estació de tren del municipi amb lemes com 'Llibertat presos polítics' o 'L'escola en català ara i sempre' . Fa uns anys també van pendre foc a la bandera d'Espanya situada davant l'Ajuntament.

Tot i que aquestes incidències desllueixen la festa que la localitat ha viscut durant aquests dies, en general ha regnat el bon ambient, tant a la zona d'acampada com en les activitats esportives organitzades, així com en les paelles que es van celebrar dilluns a la plaça Major i el 'correbars' per tota la localitat de diumenge.

Altres incidències destacades d'aquests dies s'han produït en el centre sanitari de Tavernes. La vesprada de diumenge diverses persones van acudir a Urgències després d'haver ingerit algun aliment que contenia marihuana. Els serveis sanitaris van atendre als afectats afectats de forts dolors i un d'ells, segons ha pogut saber aquest diari, va ser traslladat a l'hospital Francesc de Borja de Gandia per a ser examinat.

Al marge d'aquesta assistència sanitària, la resta de dies, així com la nit de Cap d'Any, no ha calgut lamentar urgències de major consideració. De fet, davant l'allau de persones que acudeixen aquests dies a Tavernes, l'ambulatori havia reforçat el servei amb més personal. La població gairebé arriba a duplicar-se amb l'assistència de 15.000 persones a la localitat i per aquestes dates des de Sanitat han augmentat l'equip amb la presència d'un metge més que en una jornada habitual. A més, a la carpa on se celebren els concerts ha un servei sanitari dotat d'ambulància per assistir a qualsevol persona davant d'una urgència.

També hi ha hagut reforços aquest any en el dispositiu de seguretat ja que la prioritat de l'Ajuntament de Tavernes ha estat millorar els serveis que s'ofereixen. La junta local va acordar la presència d'un major nombre d'agents de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia de Trànsit i Seprona durant els dies del festival. A més, es va decidir tallar l'accés de vehicles al carrer Marjaletes, així com en alguns trams del passeig Colom.

També s'han ampliat les zones d'aparcament habilitant un solar proper a la zona d'acampada amb capacitat per a 300 vehicles. També s'ha facilitat l'estacionament al pàrquing subterrani del País Valencià.Valencià amb tarifes econòmiques de tres euros al dia.

Augment d'ingressos
L'arribada de milers de persones deixa al municipi un elevat impacte econòmic. Segons el consistori la xifra pot ascendir a gairebé un milió d'euros. Els majors beneficiaris d'aquesta presència massiva de públic són els supermercats i els bars, sobretot els que es troben a la zona més propera als concerts i a l'acampada.

De fet, diversos d'aquests negocis d'hostaleria obren gairebé 24 hores durant els quatre dies del Festivern per cobrir les necessitats dels assistents. Alguns propietaris han assenyalat en diverses ocasions que durant aquests dies la recaptació és gairebé igual a la que aconsegueixen durant la resta de l'any, per això és bon moment per treballar el màxim i aprofitar l'assistència de milers de persones.

Els primers visitants van començar a arribar el dijous i ahir al matí van començar a recollir les seves pertinences. A partir d'ara, els serveis municipals s'iniciaran les tasques de neteja perquè la zona torni a la normalitat com més aviat millor.

Font: las provincias


https://www.lasprovincias.es/safor/proclamas-favor-politicos-20190102235232-ntvo.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari