Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 9 de gener de 2019

Polèmica amb l'oposició del cap de la Policia local

Hem vist a la premsa que  una sentència judicial deixa en l'aire la plaça de cap de la Policia Local de Tavernes.

El TSJCV resta punts al actual intendent Miguel Chofre, el que li relegaria al segon lloc de l'oposició.

La secció segona de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha emès una sentència que deixa en l'aire a l'actual cap de la Policia Local de Tavernes de la Valldigna.

Aquesta resolució està relacionada amb l'oposició que l'ajuntament d'aquesta localitat va convocar l'any 2013 per a adjudicar en propietat la plaça en qüestió, ja que fins a aquest moment que l'havien ocupat ho feien per nomenament del Govern local de torn.

Actualment és Miguel Chofre qui ostenta el càrrec d'intendent de la Policia Local a la capital vallera. Aquest va obtenir la major puntuació en el concurs. Encara que no va aconseguir la màxima nota en l'examen, va aconseguir la plaça en el reconeixement de mèrits posterior, relegant al segon lloc al funcionari que va presentar el contenciós administratiu.

Aquest considerava injust el resultat perquè, segons el seu criteri, no s'havia fet bé el càlcul de la puntuació per la possessió de títols i cursos, de manera que va presentar un contenciós administratiu que li va donar la raó en part. Tant ell com el mateix ajuntament valler van recórrer, no així Chofre. La sentència coneguda aquest mes de gener i que ha fet pública el Sindicat de Policies Locals i Bombers (SPPLB) torna a donar la raó a l'opositor i amplia fins i tot els motius.

Això ha provocat que Chofre no tinga automàticament 2,5 punts dels que va aconseguir en el procés, de manera que quedaria relegat al segon lloc i el recurrent li superaria i, per tant, tindria el dret d'ocupar la plaça de Cap de la Policia Local de Tavernes.

En tot cas, fonts consultades ahir per aquest diari ja han anunciat que aquesta sentència es va a recórrer davant el Suprem, per la qual cosa fins que no es resolga no es produiria el canvi, si és que finalment és procedent.

L'escrit judicial es basa en la normativa que es va aplicar per a la convocatòria de l'oposició per tombar la decisió que en el seu dia va prendre el tribunal encarregat d'examinar als aspirants.

El punt de conflicte es troba en que el tribunal de selecció «va valorar dues vegades el mateix títol de llicenciat que va utilitzar per acreditar els requisits d'accés i alhora presentar com a mèrit», expliquen des del sindicat.

Miguel Chofre ocupa el càrrec d'Intendent-Cap de la Policia Local de Tavernes des de l'2011. Aquest any es va produir un gir electoral a aquesta localitat i després de 16 anys de governs del PP van prendre l'alternativa el PSPV, Compromís i EUPV mitjançant un pacte que es va produir després dels comicis. Al poc d'arrencar la legislatura es va produir el canvi en la direcció del cos de seguretat. Chofre, que tenia la seva plaça a Gandia, accedia al lloc en substitució de Ginés Ortega, que també va ser nomenat per l'Executiu popular anteriorment. Ho va fer en comissió de serveis.

Temps després, l'ajuntament va treure a concurs la plaça que es va resoldre a favor de Miguel Chofre, de manera que és aquest qui ocupa el càrrec des de fa vuit anys.

Font levante-emv

https://www.levante-emv.com/safor/2019/01/09/sentencia-judicial-deja-aire-plaza/1818329.html

1 comentari:

 1. Después de leer la noticia, como vecino de Tavernes me surgen varias dudas:
  Dice la noticia que el ayuntamiento va a recurrir, pero supongo que mientras tanto entrará de nuevo jefe el opositor que dice la sentencia que ha ganado la plaza, no? Porque si no, se puede producir que resuelva el supremo dentro de ¿5? años, y entonces tendremos que el actual jefe lo ha sido unos 12 años, sin que le correspondiera. Digo yo que si fuera yo el opositor, y tuviera que pelear 12 años en los tribunales para que me dieran algo que he ganado en una oposición, no se yo cuanto dinero valdría compensarlo...eso quien lo pagará si se produce?, nosotros con nuestros impuestos? Menuda gracia!!
  También me pregunto como puede ser que un tribunal de una oposición valore dos veces una misma titulación y de lugar a esta situación?.
  Ya que las sentencias son públicas, ¿pueden ustedes publicarla en este medio y así podremos ver que dice realmente la sentencia?, porque no se acaban de entender algunas cosas.
  En fin, como vecino, creo que el Ayuntamiento se equivoca alargando este proceso, si la valoración está mal y la oposición corresponde a otra persona, deberían acatar la sentencia cuanto antes...porque, ¿que ocurre con todos los actos y decisiones que toma el actual jefe, si finalmente se resuelve este último recurso de nuevo a favor del otro opositor?
  Lo dicho, a ver si pueden publicar la sentencia y podemos leer y saber exactamente que es lo que dice.
  Saluts!

  ResponElimina

Escriu el teu comentari