Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 1 de febrer de 2019

Els Populars de Tavernes exigixen ajudes per als agricultors per pal·liar els efectes nocius de les pluges 

Imatge dels camps de Tavernes durant les últimes pluges.

Els Populars de Tavernes han presentat una proposta d'acord per a pal·liar els efectes devastadors de les pluges torrencials i persistents provocats sobre l'agricultura del nostre municipi durant el mes de novembre després de mantindre una reunió amb agricultors del municipi i el Sindicat de Reg. La iniciativa dels Populars recull les propostes de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) per la qual sol·liciten posar en marxa mesures que afavorisquen el manteniment de l'activitat agrícola, que, sens dubte, constitueix la pedra angular sobre la qual se sustenta l'economia i la realitat sociocultural del poble.

Entre les mesures més destacades que plantegen els Populars per a pal·liar els danys de les pluges figura que s'aplique el mòdul zero en la declaració de l'IRPF corresponent a 2018, a més de la devolució o exempció de l'IBI Rústic, instar que es posen en marxa crèdits bonificats per als afectats, establir ajudes de mínims així com posar en marxa un pla especial per a la reparació de les infraestructures agràries danyades.

La proposta dels Populars de Tavernes també sol·licita a la Conselleria desenvolupar un Pla de reestructuració per a les parcel·les inundades que presenten un alt índex de mortalitat de l'arbratge per asfíxia radicular, a més de col·laborar amb els agricultors en la retirada de 200.000 tones de cítrics de calibres xicotets per a destinar-les a indústria, ramaderia o, en funció de la seua qualitat, a col·legis i centres benèfics.

Els Populars de Tavernes prenen de nou la iniciativa en defensa dels interesos de l'agricultura i els agricultors.

“Presentem esta proposta conscients de les grans pèrdues que estan patint els nostres agricultors amb la finalitat d'ajudar-los al fet que mantinguen productius els seus camps”, comenta el regidor Mario Enguix. “El nostre interés és que el camp de Tavernes romanga viu i actiu”.

Per eixe motiu, els Populars de Tavernes també van prendre la iniciativa i van sol·licitar a la Conselleria que no desapareguera de Tavernes l'oficina de l'Extensió Agrària de l’OCAPA, i que s'arreglara de manera urgent el Camí del Tancat, entre altres propostes. En el cas de l'oficina de l'extensió agrària, els Populars s'alegren que la seua proposta prosperara ja que la Conselleria finalment ha fet marxa enrere. “Però, lamentablement en el cas del Camí del Tancat no han posat solució alternativa a la que vam proposar i la seua situació ha empitjorat per les pluges i la inacció del Govern de Compromís. El Govern local va rebutjar la nostra iniciativa de sol·licitar a Diputació un conveni singular per a finançar este urgent i necessari projecte. Es necessita actuar ja sobre este camí perquè pot passar una desgràcia. Però el Tancat no tindrà solució fins que no deixe de Governar Compromís en Tavernes”, comenta Enguix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari